Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sammanslagen information istället för uppdelat?

Hej,

Vi behöver information för hela Sverige på detaljerad nivå. I dagsläget hämtar vi samtliga regionala gtfs-zip-arkiv och zip-arkivet för hela Sverige. Dock finns en del problem som tex:
- Samma hållplats finns i olika zip-arkiv men med olika id, namn och olika gps-koordinater. Detta kräver att vi har en algoritm som identifierar vilka hållplatser som är samma.
- Regionala zip-arkiv saknar viss information som finns i filen för Sverige (för en viss region) och vice versa, så vi kan inte lita på innehållet i ett separat zip-arkiv.
- För information som bara finns i zip-arkivet för Sverige saknar vi viss information då Sverige-arkivet innehåller mindre detaljerad information än regional-arkiven.

Vi skulle vilja hämta ett enda arkiv som inte har ovan nämnda problem. Dvs. att samma entitet har samma id, namn, gps-koordinater och att all detaljinformation finns. Är det möjligt?

Kommentarer

 • Hej Joakim!

  Via Trafiklab tillgängliggör Samtrafiken i dagsläget trafikdata via två olika flöden.
  • GTFS Sverige 2 innehåller hela Sveriges kollektivtrafik. Det bygger på att Samtrafiken importerar, konsoliderar och aggregerar data till en nationell datamängd.
  • GTFS Regional är resultatet av ett pågående projekt; Öppna data. I detta dataflöde importerar vi i dagsläget mer detaljrik trafikdata från c:a 10 regionala kollektivtrafikmyndigheter och exponerar sedan denna data i GTFS-formatet utan vidare bearbetning. Projektet har som målsättning att möjliggöra import av mer detaljrik trafikdata från samtliga aktörer i branschen samt att även aggregera data till en nationell datamängd men det ligger litet längre fram i tiden.
  Svaret på frågan är därför att nej, i dagsläget är det tyvärr inte möjligt att hämta ett enda arkiv som både täcker hela Sveriges kollektivtrafik och har lika detaljerad trafikinformation som GTFS Regional-arkiven.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.