Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Samma tider i arrival_time och departure_time

Hej,

Kollade i forumet och det verkar som att frågan har besvarats tidigare men jag tänker att jag frågar igen för att se om det finns något nytt kring det.

arrival_time och departure_time tider som specificeras i statiska data (och realtidsdata) är exakt samma. Enligt vad jag har läst så handlar det om att man avrundar uppåt, av någon anledning (rätta mig om jag har fel).

Vet vi något om vi någonsin kommer få exakta departure tider? Om svaret är nej eller oklart, finns det någon mediantid för hur länge ett tåg brukar stanna på en station?

Vänliga hälsningar,
D

Kommentarer

 • Hej!

  Vilken API och operatör snackar du om? Jag kollade på SLs data, och där är varje ankomsttid samma som avgångstiden, men i till exempel SJs GTFS Regional kan man se hur långt ett tåg väntar vid plattformen. Exempel från stop_times.txt där man ser att ett tåg stannar vid plattformen för 2 minuter mellan 17:51 och 17:53:

  747400000000000009,17:51:00,17:53:00,9022074000160001,2,Stockholm Centralstation,3,3,,1

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • My bad, glömde nämna att det gäller SL.
 • Hej,

  Detta stämmer att ankomst och avgångstiden är samma i många fall, eftersom att det finns en osäkerhet om när tåget eller bussen ska komma fram/lämna från hållplatsen. Därför publiceras den senaste ankomsttid som man förväntar sig, samt den tidigaste avgångstid. När de korsar varandra så blir de samma.

  Det finns alltså inga estimat på hur lång pendeltåg stannar vid en station i vår data.

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.