Saknar realtidsdata i resrobot för Mälartåg

https://api.resrobot.se/v2.1/departureBoard?id=740000050&format=json&accessId=<>

Ger mig inga "rtTime" eller "rtDate" för avgångar med tåg från Nyköping, fast det står en realtid på perrongen.

Går det att koppla ihop?

Mälartåg skulle vara riktigt bra med realtidsdata... Nästan alltid några minuter hit eller dit... Datan finns ju också där bevisligen 😀
Erik

Kommentarer

• Hej Erik,
    Mälartåg publicerar inte deras realtidsdata till något api där vi skulle kunna hämta det. Därför är det tyvärr inte möjligt att koppla ihop. Detta gäller för de flesta tågen idag med främsta undantaget SL där vi kan publicerar realtid för deras pendeltåg i GTFS-realtid datasets.

Mvh
    Sofie
    Sofie på Trafiklab
  • Hej Erik,

Som Sofie skrev finns det ingen specifik koppling för att få in realtidsdata från mälartåg i just Resrobot-API:et. Vi försöker att få med realtidsdata för tåg även i Resrobot, men av någon anledning verkar det inte lyckas för mälartåg. Det kan dock vara värt att kika i Trafikverkets API där information om dessa tågförseningar borde finnas.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack för svar!

Japp verkar som det finns hos Trafikverkets API=)
    (Även realtid för Mälartåg)

Men då borde det inte vara omöjlighet att få in i Resrobot heller?

Jag kan såklart också hacka ihop något.

Allt gott

Erik
  • Hej Erik,

Jag undrade samma sak, och hittade ett fel i vår realtidshantering. Jag skapar ett internt ärende för detta, men det kommer tyvärr ta till början av december innan vi kan åtgärda detta pga resursbrist.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Det låter ju toppen! Tack Bert:)
    Erik
  • Hej där! Någon uppdatering om detta? Ser inte ut som jag får någon realtidsdata för Mälartåg fortfarande. Allt gott!
    Erik
  • Hej Erik,

Detta ska funka sen i december.
    Jag testade snabbt och ser både realtidsinformation samt plattform när jag söker på Nyköping centralstation. Detta syns dock inte när man söker på "NYKÖPING" i Resrobot, så jag undrar om det kan vara något liknande som gör att du inte får upp denna information.

Ett exempel resultat från en slagning till https://api.resrobot.se/v2.1/departureBoard?id=740000050&categories=JRE&format=json syns här:
    {
    "JourneyDetailRef": {
    "ref": "1|33792|0|1|31012024"
    },
    "JourneyStatus": "P",
    "ProductAtStop": {
    "icon": {
    "res": "prod_gen"
    },
    "name": "Regional Tåg 239",
    "internalName": "Regional Tåg 239",
    "displayNumber": "239",
    "num": "239",
    "line": "239",
    "lineId": "1313000000350",
    "catOut": "JRE",
    "catIn": "JRE",
    "catCode": "2",
    "cls": "4",
    "catOutS": "JRE",
    "catOutL": "Regional Tåg",
    "operatorCode": "313",
    "operator": "Mälartåg",
    "admin": "313___",
    "matchId": "T24C001 CST-NR RE;T24C001 CST-NR RE;239"
    },
    "Product": [
    ...
    ],
    "Notes": {
    "Note": [
    ...
    ]
    },
    "name": "Regional Tåg 239",
    "type": "ST",
    "stop": "Nyköping Centralstation",
    "stopid": "A=1@O=Nyköping Centralstation@X=16994781@Y=58755689@U=1@L=740000050@",
    "stopExtId": "740000050",
    "prognosisType": "PROGNOSED",
    "time": "16:45:00",
    "date": "2024-01-31",
    "rtTime": "16:45:00",
    "rtDate": "2024-01-31",
    "rtTrack": "6",
    "reachable": true,
    "direction": "Norrköping Centralstation",
    "directionFlag": "1"
    },

Hoppas detta löser ditt problem.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack!

Yes verkar fungera om man kör "Nyköping Centralstation" men inte på "NYKÖPING".

Detta är ju inte ett perfekt tillstånd att vara i.

Går det att få även på meta hållplatsen "NYKÖPING"?

Jag kan filtrera bort alla meta hållplatser såklart... men det vore bäst om APIer gav korrekt information...

Allt gott,

Erik
    Erik
  • Hej Erik,

Just nu är det inte möjligt, vilket har att göra med hur metadata-hållplatser fungerar internt.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Ok, fattar. Kanske redan står i dokumentationen, men annars kanske bra att påpeka att realtidsdata är begränsat för meta hållplatser.

Jag döljer meta hållplatser helt enkelt då 😀

Tack för svar och fixen!
    Erik