Saknad information

Försöker hitta stopp för buss 608 samt stopp för ingående 670 mot Östra Station vid Roslagstull.
https://api.sl.se/api2/LineData.json?key=&model=sites
ger bland annat
"SiteId":"1084","SiteName":"Roslagstull (på Valhallavägen)","StopAreaNumber":"67043"

Frågar man nu:
https://api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.xml?key=&TimeWindow=120&siteid=1084

får man endast 670 fast 608 och fler bussar går därifrån:

<TransportMode>BUS</TransportMode>
<LineNumber>670</LineNumber>
<Destination>Vaxholm</Destination>
<JourneyDirection>1</JourneyDirection>
<GroupOfLine>blåbuss</GroupOfLine>
<StopAreaName>Roslagstull</StopAreaName>
<StopAreaNumber>67043</StopAreaNumber>
<StopPointNumber>67043</StopPointNumber>
...

Frågar man:
https://api.sl.se/api2/LineData.json?key=&model=stop

får man för Roslagstull två stopp:

"StopPointNumber":"67043","StopPointName":"Roslagstull","StopAreaNumber":"67043", med position 59.3507599999306 18.0579369999916
Positionen för detta stopp stämmer med den plats där 670 mot Vaxholm och 608 mfl. stannar enl. frågan för SiteId=1084 ovan.

samt

"StopPointNumber":"10770","StopPointName":"Roslagstull","StopAreaNumber":"67043", med position 59.3495969999303 18.0601149999915
Positionen för detta stopp stämmer med den plats där 670 mot Östra Station och 608 mfl. stannar.

Hur hittar jag SiteId för denna hållplats?
Hur hittar jag hållplatserna där 608 stannar?
Misstänker att information saknas i databasen. Någon som kan bekräfta detta?

Johnny

Kommentarer

• Ingen????
    Johnny
  • Hej Johnny,

I ditt exempel hittade du två StopPoints. StopPoints är stolpar, hållplatslägen, och en hållplats (StopArea) har alltid minst 1 StopPoint.

I ditt fall har du StopArea 67043 (SiteId 1084) med två StopPoints, 10770 och 67043. För att leta upp information om dessa söker manpå StopArea nummer eller SiteId, inte på StopPoint. En sökning på StopArea kommer bör ge resultat för alla StopPoints inom StopArea:n. För någon okänd anledning verkar SL även skapa en till StopPoint för varje StopArea, med samma id som StopArean.

Om man gör en sökning på id 1084 (https://api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.json?siteid=1084&timewindow=60) får man följande bussar i resultatet: 628C, 608, 670. För varje avgång ser du även vid vilken StopPoint bussen stannar. Tyvärr verkar dessa API:er dock inte innehålla beteckningen på hållplatsläget (A. B, C ... X).

Tyvärr är SL inte så aktivt på vårt forum för att ge mer insyn till hur man har tänkt med användning här. Sen är det så att dessa API:er är gammalt och SLs plan är att ersätta dem med en ny API, som dock har försenats med flera år hittils. Alternativt kan man alltid kolla på Resrobot Reseplanerare samt Resrobot stolptidtabeller som är lite lättare att använda.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej och tack för svar!
    Jag har gjort precis som du beskriver men jag får enbart buss 670 i svaret precis som jag skrev tidigare.
    Provat med både .json och .xml. Dessutom får jag bara destination Vaxholm, inte Stockholm.

Se bifogad fil med det kompletta svaret.
    Johnny
  • Hej Johnny,

Denna information stämmer överens med det som visar på SLs webbsida.

Kollar man på avgångstavlor någon annanstans, som till exempel på Google maps,ser man att första bussen som inte är 670 bara avgår efter kl. 14:

Resultatet i SLs API verkar alltså stämma.