Ruttinfo för UL bussar från "GTFS Regional Realtime"

Hej!
Vi är en grupp som just nu gör ett projekt på UL i Uppsala där vi försöker förbättra ankomstprognoser,och ta fram tidtabeller for busstrafiken. Vi använder "GTFS Regional Realtime" API:t för att få fram vart fordonen befinner sig. Sen skulle vi även behöva veta vilken linje som en buss befinner sig på.

Vid anrop till API:t får vi ut (efter konvertering från givet format till JSON) information för 494 bussar. Problemet som vi stött på är att ruttinformation endast finns för ca 15 av dessa bussar, i form av ett "routeId". För resten av bussarna finns inget "routeId", utan istället ett "tripId" som är formaterat annorlund och inte ger information om vilken linje som bussen befinner sig på.

Vad beror detta på, och finns det något sätt att lösa det på?

Tack på förhand,

Kommentarer

• Hej Lukas!

GTFS-RT funkar i samband med GTFS statiskt data. Om du vill ha information om ruter i stället av trips (en trip är en körning på en rut) då kan du leta upp route_id:n för trip_id:n i GTFS' trips.txt. Mer information om varje rut finns i routes.txt.