Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Restidsanalys

Hej,
Om jag vill ta reda på restider för ett par hundra adresser och hur långt tid det tar att resa från dessa till 7-10 olika områden i Stockholm. Hur är bästa sättet för mig att göra det? finns det ett verktyg för detta redan eller måste jag skapa det?

Kommentarer

 • Typiskt skulle jag säga att GTFS-datat är bästa sättet, men om det är en engångsgrej som passar i brons-nivån (10.000 anrop) kan du kanske använda SLs reseplanerare eller Resrobots reseplanerare. Du borde sprida anrop genom att vänta några sekunder mellan två anrop. Om det behövs mer en 10.000 anrop behöver man en (gratis) nivåuppgradering, men de ger vi inte för dessa användningsfall eftersom man borde använde GTFS istället då.

  Vår GTFS data innehåller all planerad trafik, så om du laddar ner en sån fil kan du göra miljoner sökningar på din egen dator. Nackdelen är du måste hitta en bra verktyg. Det finns biblioteker och API:er som man kan köra själv, som OneBusAway och OpenTripPlanner. Om det som man behöver inte finns måste man fixa det själv.
  Vi har GTFS Sverige med data från hela Sverige, och GTFS Regional om du bara är intresserad i en viss område.

  Säg till om du har flera frågor eller vill ha mer information på ett visst tillvägagångssätt.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.