Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

ResRobot v2.1 - Timetables - Avgångar från fler än den sökta stationen

Hej!

Jag sprang på ett beteend jag tycker är lite konstigt med timetables. När jag hämtar med följade endpoint:

departureBoard?id=A=1@O=Uppsala Vaksala torg@X=17645672@Y=59861713@u=87@U=1@L=740007414@&passlist=1&format=json&accessId=API_KEY

Får jag ut avgångarna från både "Uppsala Vaksala torg" och "Uppsala Centralstation" - "A=1@O=Uppsala Centralstation@X=17646086@Y=59858531@U=1@L=740000005@". Detta är inte det beteende jag förväntade mig och har inte än identfierat något liknande beteende på någon annan station.

Så min fråga är, fungerar det här som det ska eller gör jag eller ResRobot fel?

Tack på förhand

Kommentarer

 • Hej Joel,

  När man letar efter avgångar från en hållplats får man i vissa fall också avgångar från en närliggande hållplats. Detta eftersom att beteendet matchar ResRobot.se, för att underlätta för resenärer som kanske inte är bekant med vilka olika hållplatser som hör ihop. Tänk på till exempel Stockholm Centralstation, T-centralen och Stockholm city som är 3 hållplatser inom samma "station". Varför just Vaksala torg (som ligger ganska långt bort från stationen) ändå är med i det här fallet är dock ett mysterium för mig.

  Ideellt så skulle man inte ha detta beteende i API:et, eftersom att utvecklare specificerar exakt vilken hållplats som de vill ha information om - men eftersom att dessa beteenden är länkad kan vi tyvärr inte lösa det på ett lätt sätt just nu. Det går dock att filtrera bort resultat som inte matchar med id:et som man efterfrågade baserade på informationen som finns i svaret.

  En småsak som inte är relaterad till din fråga: vi rekommenderar att du använder extId istället för id parametern - den är enklare och stabilare.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack Bert! Då förstår jag och får se till att hantera detta caset 😀 Kanske i framtiden får vi möjligheten att bestämma om vi vill ha ett fussy beteende på sökningen eller ej.

  Jag byter till extId! Tack!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.