ResRobot Stolptidtabeller 2 - destination funkar inte?

Hej! Jag använder mig av följande api för att se nästa avgång från en hållplats. https://api.resrobot.se/v2/departureBoard

Dessutom använder jag mig av parametern direction för att endast få avgångar åt ett håll.

Men nu verkar inte längre parametern direction fungera. Har det gjorts någon ändring av er tjänst?

Till exempel ger denna fråga resultat mot både Sickla och Solna trots att jag endast vill ha avgångar mot Sickla Kaj från Luma.

https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?key=<min_nyckel>&id=740024929&direction=740024926&passlist=0&products=64&format=json

Detta problem har inte sett tidigare och jag har använt er tjänst till stort nöje i över ett år på min sida "Nästa Tvärbana".

Jag bifogar två olika exempelfrågor och svar (utförda med httpie) som frågar efter avgångar från Luma mot Sickla Kaj respektive mot Mårtensdal.

Tack!

Kommentarer

• Hej Erik,
    Vi undersöker problemet och  återkommer. Av ren nyfikenhet, varför har du valt Resrobots API för detta och inte SLs egna?

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Tack för svar!

Föreslår du att jag skulle kunna använda SL Reseplanerare 3 istället?

Jag minns inte riktigt varför jag valde Resrobots API, men jag har för mig att jag hade problem med att få ut endast information om tvärbanan och att mappa hållplatserna längs tvärbanan med SLs api.

Min sida är ju endast ett hobbyprojekt, men det känns ändå lite trist att det har slutat funka nu när jag ändå har ett gäng besökare varje dag. (https://nästa.tvärbana.se)

Mvh
    Erik
  • Hej igen,
    Absolut, förstår din situation och vi jobbar på en lösning. SLs "motsvarighet" till Resrobot Stolptidtabeller är SL Realtidsinformation 4. Båda lösningarna funkar i ditt fall, men det skulle kunna bli mer jobb om du vill inkludera fler av SLs datakällor.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej igen Erik,
    Leverantören har nu åtgärdat felet och jag har kollat på din sida. Det ser ut som att det funkar som det ska igen. Hör gärna av dig om du hittar fler konstigheter.,

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Stort tack!

Trevlig helg!
  • Hej igen! Förresten minns jag nu varför jag inte använder mig av SL Realtidsinformation 4, det är för att man där bara kan se resor i närtid. I min app vill jag kunna visa när nästa tvärbana går även om det råkar överstiga 60 minuter.
    Tack igen,
  • Hej Erik,
    Aha, då förstår jag!