ResRobot Stolptidtabell 2 - fråga om filtrering (products)

Hej,
Jag sitter och jobbar med ResRobot Stolptidtabell 2 och undrar hur "products"-parametern ska användas. Jag uppfattar att man ska addera ihop siffrorna för de olika trafikslagen som anges i dokumentationen för att men de svar jag då får verkar inte stämma. Exempelvis har jag sökt på snabb/intercity/regionaltåg från Malmö Centralstation med följande url: https://api.resrobot.se/departureBoard?key=[MIN NYCKEL]&id=7400003&format=xml&products=6&passlist=0. I svaret får jag då mest upp olika lokalbussar i Malmö. Är det något tillfälligt fel eller har jag missförstått hur man använder "products"?
Mvh
Christina

Kommentarer

• Hej Christina,

Detta är ett problem som vi måste undersöka vidare.

Det verkar som filtrering av realtids data inte fungerar korrekt.

Din sökning skulle givit endast produkt 2 - Snabbtåg, Expresståg, Arlanda Express och produkt 4 - Regionaltåg, InterCitytåg i svaret.

Ett Tips: Tills det är fixat ka du testa mot arrivalBoard som saknar realtid.

Med vänlig hälsning, Åke

• Tack Åke. Då vet jag att jag inte tänkte fel. Jag testar arrivalBoard ikväll.
    Med vänlig hälsning,
    Christina

• Hej Christina,

Det här är ett större problem än jag trodde. Alla parameterar som filtrera fungerar endast på tidstabellsdata.
    Realtidsinformationen som läggs på i efterhand saknar filtreringshantering enlig parameterar.

Vi arbetar på att få med filtrering även av för realtidsdata men min rekommendation är att utföra filtrering i API svaret (om så önskas) om det finns realtidsinformation med i svaret.

Med vänlig hälsning, Åke

• Tack för infon, Åke. Det låter som ok workaround att filtrera i API-svaret istället så länge då.
    Med vänlig hälsning,
    Christina

• Hej Christina,

Nu skall filtreringen fungera som tänkt även på departureBoard APIet.
    Återkom, om du upptäcker något problem.

Med vänlig hälsning, Åke

• Tack för infon! Jag testar lite senare i veckan och återkommer om jag stöter på något problem.
    Mvh
    Christina

• Hej,
    Jag har testat filtreringen på products nu och vad jag kan se så funkar det som förväntat. Fint. En annan sak jag dock märkte var att catOutL ibland innehåller samma värde som catOutS (ofta för sådana resor som avgår inom någon minut eller två) - exvis BLT istället för Buss eller JLT istället för Tåg. Ingen stor grej men lite av ett skönhetsfel kanske...
    Mvh
    Christina

• Hej Christina!
    Kan du klippa in ett exempel på svar?

Med vänlig hälsning, Åke

• Hej,
    Javisst - jag bifogar ett exempel på svar här. URL:en jag använde var api.resrobot.se/departureBoard?key=[XX]&format=xml&products=136&passlist=0. Som du ser är det de två första avgångarna där catOutL verkar ha felaktigt värde (båda avgick i närtid när sökningen gjordes).
    Mvh
    Christina

Bifogad fil:
    https://kundo.se/site_media/attachment/forum_63...

• ... URL:en var api.resrobot.se/departureBoard?key=[XX]&id=7420101&format=xml&products=136&passlist=0 (id-parametern föll bort av bara farten ovan...). Felet verkar uppstå även för andra trafikslag än bussar och oavsett id.

• Hej Christina,

En fråga - Kan du komma ihåg om du ställde din API fråga 18:52:00?

Det skulle i så fall förklara saken, om ett tåg tidtabellstid redan passerat saknas det lite information i API svaret då realtidsinformationen inte hittar ett matchande tidstabellsentry.

Vi arbetar redan på att lösa detta problem, men det är lite komplext så det kan ta minst en månad innan det är fixat.

Med vänlig hälsning, Åke

• Hej,
    Jag minns inte exakt tiden när jag gjorde testet... men när jag testade igen nu verkar det som att det du säger är förklaringen. Felet verkar bara uppkomma när ordinarie tid passerats. Det verkar ju dock som att viss information om avgången ändå kan plockas fram men då inte all information. Förstår att det är komplext och kommer ta tid - hoppas att ni lyckas fixa det.
    Jag vill i alla fall passa på att säga att jag tycker att det ni gör är väldigt bra och intressant. Det ger så många bra möjligheter när man tillgängliggör APIs på detta sätt (oavsett om det gäller trafikdata eller annan data).
    Trevlig kväll!
    Mvh
    Christina