Resrobot Sök Resa API - WGS84 vill ej funka - hitta stationer inom ett geografiskt område

Hej, kan göra att API anrop med RT90 utan några som helst problem och få fram hållplatser, men tyvärr så funkar det inte med WGS84. Använt APIHQ, varför?

Kommentarer

• Skulle du kunna ge några exempel på anrop som fungerar resp. inte fungerar så att vi kan jämföra och se om vi hittar orsaken till problemet?

Tack på förhand!

/Andreas

• APIHQ förvirrade mig, problemet är nu löst. Jag angav position i RT90 och ville ha WGS84. Borde stå i dokumentationen eller i JSON svaret.

Skickade detta:
    https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobot/S...

När det ska bli:
    https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobot/S...

Löste det efter några koppar kaffe, framgick inte så bra!

• Bra att det fixade sig.

Menar du att det är oklart om APIet använder RT90 eller WGS84 som default?

/Andreas

• Jag råkade ut för något liknande.

Det är lite oklart vad det är som är RT90 och WGS84. Är det datan man skickar in som är WGS84 eller är det WGS84 som man vill ha som svar.

Det kan vara mycket praktiskt att kunna välja vilket svar man vill ha. Till exempel så vill vissa system ha RT90 medan man ofta får koordinater från användaren i WGS84. Då är/skulle varit jättesmidigt att kunna välja om det är WGS84 eller RT90 man vill använda för input och ha den andra eller båda som svar.

Sedan är det lite förvirrande att det heter x och y för WGS84 borde vara long och lat då skulle man också slippa välja RT90 eller WGS84 på inputen. APIet kan utläsa att om den får fälten long & lat så är det WGS84 får den X och Y så är det RT90. Då kan valet av koordinatsystem vara val av utdata.