Resrobot siteid mot SL siteid

Hej!

När jag ska använda mig av ResRobot Stolptidtabeller 2 så behöver jag ange SiteID (förståeligt).
I dokumentationen står det att jag kan få fram det genom att använda mig av Platsuppslag. Dock så ger platsuppslag ett SiteID från SL och det stämmer inte överens med Resrobot.
Hur tar jag reda på siteID för resrobot? De gamla APIerna som klarade detta stängs den 15e December.

Tack på förhand!

Kommentarer

• Resrobot använder nationella id, vilket betyder att du behöver översätta SLs id till ett nationellt id. Detta kan göras med GTFS filerna som även har nationella id och SLs statiska data i hållplatser och linjer.

Har inte använt mig av Resrobots platsuppslag själv, men om det är ett SL site id du får tillbaka borde det här fungera, tycker iofs att Resrobot inte borde returnera SLs id, men jag har som sagt inte koll på den biten.

Här är ett exempel i pyhon för hur man kan göra något liknande; https://github.com/johannilsson/sl2gtfs

• Då får jag helt enkelt översätta dem!

Jag använde SLs platsuppslag. Visste inte att resrobot hade platsuppslag, vet du vart jag kan hitta det? Eller det kanske inte finns?
    Tycker dock att senaste versionen av SL Platsuppslag är så sjukt bra så jag fortsätter nog med det.

Tack för exemplet!

• Ah, sorry var jag som tolkade att det fanns, har inte koll själv på om det finns eller ej.

• Hej Marcus/Johan,

Jo, Resrobot har sin egen version av Plattsupplag. På Resrobot kallas den Närliggande Hållplatser och finns som metod på Resrobot - Reseplanerare Apiet.
    Se https://www.trafiklab.se/api/resrobot-reseplane...

Ska man anropa Resrobots APIer skall man använda sig av det och inte av SL Plattsuppslag API.

Team Trafiklab
  • Då ska jag titta på det Åke!
    Ser ut som att det är en betydligt enklare väg att gå.

Tack så mycket!