ResRobot Realtid Skånetrafiken?

He!
Sitter just nu och bygger med ResRobot API:et och försöker få koll på hur realtidsinformationen för ResRobot Super fungerar.
Finns ingen information om hur förseningar och liknande beskrivs i dokumentationen. Det vore bra att ha då det är lite svårt att själv undersöka det.

Jag lyckades hitta en stadsbuss avgång i Lund som var försenad med Skånetrafiken men ResRobot visar ingen försening alls. Finns det ingen realtidsinformation för Skånetrafiken? Vilka "trafikhuvudmän" finns det realtidsinformation för?

Kommentarer

• Hej Fabian,

APIet Resrobot Sök resa är ganska svårt att förstå sig på. APIet gör en resesökning mot tidstabellsdata, men om Skånetrafiken eller Västtrafik ingår i svarsalternativet så inkluderas deras svar i realtid i framtagen reseberäkningen.
    Så i ditt fall borde du fått med stadsbussen i realtid.

Men om svarstiderna på Skånetrafikens eller Västtrafiks RealtidsAPIanrop överstiger konfigurerad maxtid saknas realtidsinformation i svaret.

SuperAPIet som du är intresserad av, har väldigt få användare och det har förts en diskussion om att ta bort det från Trafiklab i framtiden. Du bör ha detta i åtankarna om du utvecklar din applikation mot någon av SuperAPIerna för Sök resa eller Stolptidtabeller.

Jag är osäker på att Skånetrafiken har realtidsinformation i sitt öppna trafikdatagränssnitt, men du kan läsa mer om det på Skånetrafiken hemsida http://www.labs.skanetrafiken.se/?epslanguage=SV

Med vänlig hälsning, Åke

Team Trafiklab
  • Då blev det lite svårare.
    Har ni någon dokumentation på hur realtidsinformation anges i API:et? Då det verkar bli svårt att jaga rätt på det själv.

Synd att det går trögt för SuperAPIet, är ganska nöjd med ResRobot och det är fantastiskt att ha så mycket information över hela Sverige i ett enda API.
    Att SuperAPIet inte används kan ju bero på att realtidsinformationen verkar vara ganska knapper, har sett någon annan nämna det också. Hade hellre sett det förbättras då ResRobot utan tvekan är ert bästa API, i alla fall när det gäller utbud.

Tack för hjälpen!

• Hej!

Det finns inget ytterligare än det som finns på Trafiklab. Vi jobbar just nu med att förbättra dokumentationen på Trafiklab för att göra det lättare att förstå.