ResRobot: Listan med transportsätt stämmer inte

Listan med transportsätt för ResRobot Sök resa matchar inte med vissa resultat som man får när man använder API:et. Till exempel får jag resultat med koden "BXB", men den finns inte i listan. Det närmaste är "BXBN" (expressbuss). Ska man inte kunna lita på att det som används i API:et finns i listan?

Kommentarer

• Hej Erik,

Listan är en pdf fil.

Det tillkommer ibland nya transportkoder.
    Upptäcker du flera koder som saknas (eller annat som inte stämmer) är det bra om du rapporterar in det så att vi kan uppdatera listan.

Med vänlig hälsning, Åke

• Hej,

Jag uttryckte mig kanske lite osmidigt. Förstår naturligtvis om sker ändringar som gör att listan inte stämmer, men det blev lite dåligt första intryck när den första koden jag tittade efter inte fanns i listan. Jag tipsar gärna om jag upptäcker fler saker som inte stämmer framöver.

Mvh Erik

• En till kod som inte finns i listan: JOR (Öresundståg).

Jag tror att jag går tillbaks till mitt gamla sätt att hantera transportsätten (i en app som måste gå att använda på flera språk): jag använder fulltextbenämningen i API-svaret och gör sök/ersätt på termer som måste översättas. Att försöka hålla en app uppdaterad mot en sån här lista går inte - det är inte tillräckligt robust.

Mvh Erik

• Hej Erik,

Du väljer nog den bästa vägen.

Pdf-en är mer tänkt som en upplagslista och inte menat som underlag för program-utveckling. Listan är även i visa fall ofullständig som du redan märk.

Mch, Åke