Reseplaneraren fungerar inte hjälp

Uppdaterade för ett tag sedan till resrobot 2.1. Vi använder även Reseplaneraren som vad jag förstår efter att ha läst docs inte behöver uppdateras och inga parametrar behöver ändras. Den fungerar inte längre och inte heller jag jag kopierar kod från er dokumentation och sätter in vår nyckel fungerar det. Inte heller er konsol fungerar. Skulle behöva hjälp asap.
Tobias Gullström

Kommentarer

• Hej Tobias,

Det behövs några ändringar i reseplaneraren. Från https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/migration-guide/:

Across all endpoints, the key parameter has been replaced with accessId. All requests your application makes should be updated with this new parameter.

Specific changes to the trips endpoint
    The following specific breaking changes have been made to the trips request parameters, other than the change from key
    to accessId described above:
        - passlist is now 0 by default. Set to 1 to keep the responses the same if you need this data.
        - numF should be a value in the range 1-6, where this used to be 0-6 previously.
        - numB should be a value in the range 0-5, where this used to be 0-6 previously.

The following breaking changes have been made to the trips responses:
        - Product is now an array of products, containing one element.

Non-breaking changes:
        - JourneyStatus and JourneyDetailRef have been added to each Leg

Berätta gärna vad du skickar för anrop och vad du får för felmeddelande så hjälper vi dig vidare.

Hälsningar,
    bert
    Bert på Trafiklab
  • Ok, tack. Vad jag kan se när jag letar i koden så görs anrop till url https://api.resrobot.se/v2/' sedan adderas 'location.name' på url.

params är:

[input] => Odenplan // Sök text
    [maxNo] => 10
    [lang] => sv
    [accessId] => 1a***************5
    [format] => json

Om ni kan ge mig ett fungerande exempel på detta vore jag mycket tacksam.

/Tack
    Tobias Gullström
  • Hej Tobias,

Url:en ska vara https://api.resrobot.se/v2.1. Jag ser nu att vi glömde att ta med detta på överblickssidan, det är ett fel på vår sida.

En exempel URL som är korrekt finns på https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/stop-lookup/ : https://api.resrobot.se/v2.1/location.name?input=Göteborg&format=json&accessId=API_KEY

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Ok tack för svar. Blir ändå lite förvirrad pga att vi har en api-nyckel för Reseplaneraren och den fungerar inte för din bifogade exempel-url. Däremot fungerar den nyckel som är för resrobot v.21. Antar att jag bara byter url och nyckel här så blir allt bra?

Tips: Lägg gärna till länk till vad som har ändrats i api:er i varje post eller inlägg där ni informerar om att ett api har ändrats. Konsol funger inte i https://developer.trafiklab.se/api/resrobot-reseplanerare/konsol

Allt gott superbra support!
    Tobias Gullström
  • Hej Tobias,

Exakt, båda nyckel och URL ska bytas ut.

Just på developer.trafiklab.se borde det inte ligga någon dokumentation kvar, all dokumentation ska flyttas till trafiklab.se. Vi har redan information vid varje sida där, men du verkar ha hittat något hål tillbaka i tiden till den gamla dokumentation på den gamla sida 😀 Ny dokumentation finns till exempel här för reseplaneraren: https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/route-planner/ .

Detta kommer lösa sig så fort att vi byter ut nyckelhanteringssidan (developer.trafiklab.se), som planeras till årsskiftet.