Reseplanerare 2 - Returnerad JSON-struktur kan variera

Hej!

När jag använder APIet Reseplanerare 2 med returformatet JSON så får jag tillbaka olika struktur på formatet baserat på om resultatet består av en eller flera Trip-objekt.

Nedan är ett utdrag från resultatet om jag får ett Trip-objekt i resultatet:

{
"TripList":{
"noNamespaceSchemaLocation":"hafasRestTrip.xsd",
"Trip":{

Nedan är ett utdrag från resultatet om jag får flera Trip-objekt i resultatet:

"TripList":{
"noNamespaceSchemaLocation":"hafasRestTrip.xsd",
"Trip":[{

Skillnaden består alltså i att i första fallet är Trip ett objekt, och i andra fallet en array av objekt. Detta gör det svårare att skriva bra klienter då de måste kunna hantera olika datatyper för en given punkt i datat.

MVH
Viktor Rutberg

Kommentarer

• Hej,

Tack för informationen. Vi håller på och kollar på en lösning av detta. Det borde alltid vara en array.

Jag har noterat att detta gäller även för andra delar som t.ex. Leg i LegList.

//Daniel A

• Hej Daniel,

Det stämmer bra, jag har använt samma typfallback i koden som hanterar Leg i LegList.

Tack för feedback!

MVH
    Viktor

• Hej,
    vi har nu haft en dialog med systemleverantören om det här.

För att åtgärda detta krävs en större åtgärd som också försvårar vid framtida ändringar i systemet. Beslut har därför tagits att inte göra något åt det här.

/Sabina

• Hej!

Jag har samma problem. Hoppas verkligen att ni tänker om och ser till att svaren alltid är strukturerade på samma sätt.

Claes Jacobsson

• Hej,

Det var lite otympligt att det blev såhär, men om det är någon annan än jag som försöker tolka datat med Java och Jackson så finns här en lösning:

http://stackoverflow.com/questions/21063367/jac...