Reseobot stolptidtabell 2, filtrera med ”products”?

Hej! Jag försöker använda ”Resrobot Stolptidtabell 2” med denna URL; ”https://api.resrobot.se/v2.1/departureBoard?id=740000049&format=json&accessId=<API_NYCKEL>&products=4” men får tillbaka följande error:
"TechnicalMessages":{"TechnicalMessage":[{"value":"2023-01-12 00:14:21","key":"requestTime"}]},"serverVersion":"2.25.0","dialectVersion":"2.25","planRtTs":"1970-01-01T01:00:00.000+01:00","requestId":"73mczkc46mwuwkcs"}
Detta kommer till när jag försöker filtrera för att endast visa pendeltåg, med ”products=4”. Gör jag detta fel eller är något fel server side? Det fungerar som förväntat om jag tar bort filtreringen så kanske jag som missförstått

Tack! //Frej
Frej

Kommentarer

• Du måste skicka "product" variabeln i json eller xml format, inte i URL.

Tex, i python hade ditt anrop kunna se ut såhär:

querystring = {
    "products": 4,
    "id": <station_id>,
    "direction": <riktning> ,
    "accessId": <api_nyckel_kan_också_läggas_här>
    }

url = ”https://api.resrobot.se/v2.1/departureBoard?id=740000049&format=json&accessId=<API_NYCKEL>

headers = {
    'Cache-Control': "no-cache",
    }

response = requests.request("GET", url, headers=headers, params=querystring)
    Sebastian
  • Hej Frej,

Det var inget error du fick men däremot 0 träffar på din sökning. Jag upptäckte att det stod fel i vår dokumentation och att product=4 ger dig regionala tåg medan product=16 kommer ge dig de lokala tågen. Jag har uppdaterat dokumentationen som du hittar längst ner under "Request product class category codes" på den här sidan:
    https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/common/

Tack för att du påpekade detta och hoppas det fungerar bättre nu.

Mvh
    Sofie
    Sofie på Trafiklab