Rekomendation för info gällande inställda bussar - Resrobot

Hej,

Läste igenom Resrobot API:t och Trafikverkets API men hittade inget som kan ge mig om en buss är inställd. Tåg lyckades jag genom att kombinera Resrobot v2.1 och Trafikverket och funderar därför om det finns något bra sätt som jag missat gällande bussar.

Med vänliga hälsningar // Oscar
Oscar Freij

Kommentarer

• Hej Oscar,

Letar du efter avgångar eller resor? Stolptidtabeller har realtidsdata för vissa aktörer, men resrobot reseplanerare har tyvärr ingen realtidsdata.

Information om inställda bussar, och mycket mer, kan du hitta i vår GTFS Regional Realtid data. Den är lite svårare att använda än "vanliga" API:er, men utmärkt för att bygga egna API:er på.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej igen,

Tack för svaret. Det jag söker är som sagt avgångar (specifikt SL), där ideén är att sätta upp en avgångs tabell för tåg och buss i gångavstånd från vårat kontor. Men då tar jag en titt på att använda GTFS Regional Realtid data API:et. 😀

Med vänliga hälsningar // Oscar
    Oscar Freij
  • Ett enklare alternativ för just SL kan vara SL Realtidsinformation 4, men API:et har haft en bedrovlig upptid sen sommaren, bara så att du vet. Nu när jag tänker efter borde det dock finnas något i Resrobot som visar om en buss är inställd eller inte, i alla fall för SL och Västtrafik om jag minns rätt. Jag kikar lite på det.

Bert på Trafiklab
  • Kollade runt lite i API:et men kunde bara hitta gällande om trippen var "JourneyStatus" som kan vara "Planned, Replacement, Additional eller Special". Funderar om dem blir borttagna från api svaret om dem är inställda?

Med vänliga hälsningar // Oscar
    Oscar Freij
  • Lyckades lösa det med att använda GTFS som du rekommenderade 😀

Men stötte nu få ett annat problem.
    Hur ser TripUpdate protobuffen ut om ett tåg/buss "inväntar tid"?

Händer inte så ofta men kan vara bra att koda in liksom. Eller kommer det upp i ServiceAlert protobuffen?

PS. Detta gäller SL.

Med vänliga hälsningar // Oscar.
    Oscar Freij
  • I våra system finns ingen information om när "invänta tid" visas på skyltarna, då detta är något som inte läggs in i SLs system utan i Trafikverkets system. Invänta tid visas då istället för den vanliga prognosen (som fortfarande kommer ut i bland annat TripUpdates).