Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Realtime data - TripUpdates UL

Hej!

Jag har en app (https://play.google.com/store/apps/details?id=se.frke.commutermap.ul) som visar realtidspositioner för UL-trafik. Vissa linjer (t.ex. 100 och 104) saknar data i svaret från https://opendata.samtrafiken.se/gtfs-rt/ul/TripUpdates.pb?key={apikey}. Detta leder till att ingen info finns om när bussarna på kartan kommer till sitt nästa stopp. Är det här en känd begräsning eller borde det fungera?

Tack på förhand!
Fredrik

Kommentarer

 • Hej Fredrik!

  Sker detta även när UL själv anger att bussarna är försenad? När en buss inte är försenad finns den inte med i TripUpdates. Sen kan det hända att vissa trafikslag saknar data, så har till exempel tåg ofta inga fordonspositioner, men såna begränsningar har vi inte hört om när det gäller just UL

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej, tack för svar.

  Mina appar använder endast TripUpdates för aktuella tider för bussar, parsar inte stop_times. Detta har fungerat bra, men jag har inte kollat alla busslinjer. Linje 100 och 104 verkar aldrig dyka upp inte ens i rusningstid, jag antar att dessa bussar inte har teknologi för att uppdatera medan de kör?

  linje 2 hos UL är dock märklig. När bussarna kör mot "Håga" dyker de upp i TripUpdates, men aldrig när de kör mot "Gamla Uppsala". Vet ni vad det beror på?
  Fredrik
 • Hej Fredrik,

  Jag kollar med UL om det finns några begränsningar angående vilka fordon som har dessa estimat.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.