Realtidspositioner

Hej! Jag undrar om uppdatering på frågan om GPS-koordinater i realtid för olika specifika bussar/tåg etc. Finns dessa tillgängliga i något API eller är det enbart beräkningar på när färdmedlen ankommer till olika hållplatser/stationer? Finns det annars några planer på att släppa den informationen?

Kommentarer

• Hej Linnea,

Du måste beskriva mer i detalj vad du söker, jag förstår inte fullt ut. Men GPS positioner för bussar/tåg finns inte med i något API på Trafiklab (vi har inte tillgång till GPS positioner).

Det finns ingen realtid för hela Sveriges trafik (och inga planer på att släppa informationen då vi inte har den i våra system) på Trafiklab.

Trafikverket har realtidsinformation i Trafikverket Öppet API och SL har realtidsinformation i SL Realtidsinformation 3. Realtidsinformationen som finns är beräknade förseningar och Störningsmeddelanden.
    Se respektive dokumentation för mer information om dessa.

Med vänlig hälsning, Åke

• Det var svar på min fråga.
    Tack!