Realtid3, förslag

Jag har precis lanserat min app Pendlaren på Appstore. Pendlaren bygger på Realtid2, samt lite Realtid1. Jag har bara kikat lite på Realtid3, men det känns ganska enkelt att konvertera till detta. En sak som kanske fortfarande går att lägga till i R3.
Fältet LastUpdate är ju en väldigt bra tanke, men tyvärr oanvändbart när man bygger appar. På en server kan man se till att klockan går rätt, men inte på en smartphone. Om jag skall använda mig av det fältet måste jag själv synka min app mot någon tidsserver och håll reda på justering av telefonens klocka. Vore därför suveränt om ni även kunde lägga till LastUpdateDelta (eller DataAge) som bara är en integer i sekunder hur gammal datan är. Borde vara mycket enkelt för servern att snabbt räkna fram åldern utifrån den data som finns där och populera fältet med hur många sekunder gammalt data som skickas, DET vore något jag kan använda. Nu måste jag tyvärr anta att ALL data är helt färsk.

Kommentarer

• Hej!

Tack för informationen. Vi tar med detta till SL så får de utvärdera inputen.