Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Realtid2

Jag börjar närma mig lansering av första versionen av mitt projekt, och har några frågor kring realtid 2:

1) Konstaterar att tillgängligheten fortfarande är väldigt dålig. 98% är egentligen helt oacceptabelt för att kunna släppa något seriöst, men pendlarna är ju härdade :-) Finns det något ljus i tunneln? 99.95% vore rimligt, men mer borde vara möjligt.

2) Finns det någon möjlighet att realtid2 i en nära framtid kommer presentera verkligheten istället för skyltarna (när det gäller tunnelbanan)? När meddelanden läggs ut på skyltarna (tunnelbanan) så ser man bara nästa tåg. Etter värre när tåg just avgått och SL tycker att skylten skall vara släckt ett tag. Jag vill alltid få in minst nästa tre tåg, meddelanden kommer ju i separata fält. APIet verkar ju byggt för att hantera detta, men när kommer matchande data?

Kommentarer

 • Hej Peter,
  Jag håller med om att tillgängligheten borde vara bättre! Tillgängligheten ses över just nu vad gäller svarstider och timeout-tider mot bakomliggande system. Tyvärr finns det många system-beroenden och flaskhalsar längs vägen, men vi jobbar kontinuerligt med att försöka åtgärda de brister och potentiella risker som finns.

  Tunnelbanans realtidsinformation kommer inom ett par år att hanteras på liknande sätt som övriga trafikslag för samtliga banor (röd/grön/blå).

 • Jag förstår det kan vara skakigt på bakändan, men borde ändå går att bygga en stabil och tillgänglig frontlösning. Om ni behöver ett par nya ögon, tar jag gärna en titt på designen, har lång erfarenhet av att bygga tillgängliga system, inklusive flygplan, flyg och tågledning etc, och där kommer man inte långt med 98% (inte många som skulle flyga då). Har även byggt en del business critical-lösningar med framgång. Kanske ett pass på nästa träff om det blir någon?

  Tyvärr kan man ju inte räkna inom ett par år som nära framtid....men det går att leva med det som finns så länge. Skulle ju vara snyggt om er proxy redan nu fyllde i informationen på det sätt det kommer bli sedan så all slapp ändra sina appar när den dagen kommer, men kanske är svårt att veta exakt redan nu hur det kommer att bli.

  Vad gäller för uppgradering av konto? Iom kravet på att man nu bara får ladda upp IOS7, så måste jag innan jag kan lansera först få appen att se dräglig ut under IOS 7, så det dröjer ytterligare några veckor innan jag kan gå live. Vill ni i det läget betatesta. Från det man släpper har man ju ingen aning om det blir en flopp, en hit, eller till och med går viral (inte så sannolikt), så väldigt svårt att förutse vilka volymer det kan bli tal om. Än så länge är vi bara två användare, men skall försöka skruva upp det till ett tiotal de närmaste veckorna.

 • Hej!

  För att ansöka om att uppgradera konto går du in på:
  Mitt konto->API-nycklar->Klicka på knappen uppgradera, på det API du vill ansöka om uppgradering på.

  /Martin

  Team Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.