Realtid stolpttidtabeller

Hur vet man när något är fel?

Jag har upptäckt att Anneboda (Nat.ID:7465660) ibland inte har realtid via Resrobot stolptidtabellen. Men SL (SiteId:1712) har realtid.

Alltså SL realtid visar en sak Stolptidtabellen en annan.
Dess utom svarar API et och http://reseplanerare.resrobot.se med olika tider på denna hållplats.

Hur ser man om realtidsdata kommer fram alls till resrobot? Hur vet man om det är tillfälligt fel eller om det inte är realtid på hållplatsen någonsin?

MVH
//Martin

Kommentarer

• Hej Martin!

När Resrobot Stolptidtabell (I super-versionen) gör ett extra anrop till SL (Princip samma som att anrop SL-API:erna direkt) så är timeouten satt till ganska kort, för att få acceptabla svarstider.
    (Detta är något som valdes när API:et implementerades, då svarstid prioriterades över realtid.)
    Detta gör att realtiden i Resrobot ibland kan saknas, fast än den finns i SL. När jag testar med ett anrop nu, så finns det realtid där. (Realtime-blocket finns med i svaret.)

Saknas det på en SL-hållplats, så har timeouten slagit in, för det skall finnas för all SL-trafik så vitt jag vet.

Vad gäller olika tider i tidtabellerna (Om det är en minut skillnad du menar) så beror det dessvärre på att det avrundas på olika sätt i olika exportfunktioner ifrån SL:s grunddata.
    Tiderna planeras på sekund-nivå. Men det är meningslöst att presentera en tidtabell för resenärer på sekundnivå, avrundning är något som är nödvändigt. (System har ju många år på nacken, och idag kan vi så klart se andra möjligheter om en utvecklare i alla fall kunde få tillgång till denna tid, för att undvika avrundningsfel i flera led, men det finns tyvärr inte idag.)

/ Lars

• Tack!

Då blir det tydligt, inget realtidsblock ingen realtid. (Oavsett om det är tillfälligt fel eller permanent.)

När jag felsökte använde jag inte urlen för super (helan går) versionen. Vilket blev extra förvirrande! Minutavrundningen är ju inte hela världen, känner jag.

Är det några problem med realids apiet nu? Jag får inte spårinformation på GBG C på ett vettigt sätt.

Mvh
    //Martin

• Hej!

Spinner vidare lite här, om det nu är som jag tolkar det att realtiden endast är med i super varianten av apiet vore det bra om det stod i dokumentationen. Vad jag hittar står det enbart där att de båda versionerna finns, inte vad det är för skillnad.

• Det står under Dokumentation http://www.trafiklab.se/api/resrobot-stolptidta...

Mitt problem är att Super Versionen inte berättar när det är realtid. Om SLs realtidssystem svarar "0 min , ej realtid" så presenterar Super det som 0 min. Men om SL ger "0 min, realid" så presenterar Super det som 0 min. Det är alltså svårt att vad som är realtid och inte.

Sedan verkar det som om Super har svårt för när ett nationellt id tex. 740110 som har flera hålplatser (buss, och tåg) under samma ID Super missar tågen. Samma på 740002 där missar Super spår till tågen (ibland).

För att få den saknade informationen så måste man själv hämta från de andra APIerna.

• Hej, vi har lagt det som ett förbättringsförslag till framtida utveckling för Super! Tack för din feedback