Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

RE: Route id och agency id

Hej igen,

Fråga 1:
Vi har nu delvis identifierat uppbyggnaden av routeid och agencyid mellan gammla och nya filer ifrån https://gtfs-pp.samtrafiken.se/varm/varm.zip
(se bifogad fil, i arket till vänster en fil från 2017 och till höger en fil från aug 2019)

RouteId uppbyggnad:
1+agency_id+padding(mellan 1 och 3 nollor)+OKÄNT
AgencyId uppbyggnad
2+agency_id+padding(mellan 1 och 2 nollor)+OKÄNT

Vi behöver den sista delen för att kunna koppla tabellerna.

Fråga 2:
Är det möjligt att få ut historik från realtidsapi
https://gtfsr-pp.samtrafiken.se/varm/TripUpdates.txt

Mvh
Daniel

Kommentarer

 • Hej Daniel!

  Vi har två typer av GTFS flöde:

  - GTFS Sverige 2 har vi haft längst. Den innehåller all Svensk kollektivtrafik i statiskt data. Vi har historiska GTFS filer till denna flöde sen 2014.

  - GTFS Regional är vår nya flöde, som är uppdelad per operatör. Den är i beta just nu men kommer att driftsättas i produktion snart. Under perioden 2017-2019 har det varit flera ändringar och förbättringar. GTFS Regional har bättre datakvalitet och har realtidsinformation. Det finns ingen historiska data från denna flöde just nu.

  Kom ihåg att GTFS id:er har ingen betydelse mellan olika versioner/exports. De används bara för att linka filer tillsammans i samma version, eller för att länka korresponderande versioner av statiska data och realtidsdata. Direkt från GTFS specifikation:

  ID: A sequence of any UTF-8 characters that uniquely identifies an entity but doesn't necessarily identify a specific record in a table. 

  GTFS Sverige 2 har random id:er i varje version. GTFS Regional har id:er som inte ändras så ofta, men ändå kan de ändras utan varning. Id:er har ingen betydelse, och borde inte blir parsad. Om du vill få en identifikator genom olika versioner då kan du ta en hash av de viktigaste egenskaper.

  Säg till om ni har flera frågor.

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.