"problem with request: To many requests per minute" har status 200 OK

När jag kör API:et https://api.sl.se/api2/realtimedepartures.json och skickar fler än 30 requests efter varandra så får jag inget data i de sista svaren. Detta är naturligtvis helt rätt eftersom jag har bronsnivån. Det som inte känns rätt är att svaret har HTTP-status 200 OK, vilket man brukar tolka som att allt gick bra. Det finns en vedertagen HTTP-kod för detta fall: 429 Too Many Requests.

Kommentarer

• Tack,
    har skickat vidare till webbutvecklare.

/Sabina

• Generellt saknar jag felkoder på HTTP nivå.

http://restcookbook.com/HTTP%20Methods/400-vs-500/

Det är viktigt att korrekt meddela till oss klienter huruvida det går att försöka igen eller inte.

Kan vi också få en korrekt mappning till HTTP 5xx fel och en uppdaterad dokumentation om vilka fel man ska försöka igen på?

Jag hade gärna sett här: http://www.trafiklab.se/api/sl-realtidsinformat... under "Felmeddelanden" en kort mening om att "försök igen senare" eller "försök inte igen" för de olika felkoderna, men helst att dessa mappar till HTTP felkoder.

• Linkande problem finns vid fel nyckel. 401 bör användas, ej 200.
    Det vore mycket bra om detta kunde åtgärdas på alla API:er då det underlättar användningen av standardiserade HTTP-klienter samt också skulle minska mängden skräpfrågor mot API:erna. Jag tror också det skulle leda till mer användning och större innovation.

• Hej Magnus,
    Jag vidarebefordrar din feedback till SL.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej,
    Tack för återkopplingen!

Hantering av felkoder kommer att förbättras under nästa år i samband med övergång till ny systemlösning för de publika API:erna.