"problem with request: To many requests per minute" har status 200 OK

När jag kör API:et https://api.sl.se/api2/realtimedepartures.json och skickar fler än 30 requests efter varandra så får jag inget data i de sista svaren. Detta är naturligtvis helt rätt eftersom jag har bronsnivån. Det som inte känns rätt är att svaret har HTTP-status 200 OK, vilket man brukar tolka som att allt gick bra. Det finns en vedertagen HTTP-kod för detta fall: 429 Too Many Requests.