Problem med uppslag (cache?)

Cachar ni negativa uppslag? Dvs om en förfrågan görs från en IP-adress som misslyckas, är svaret cachat då, nästa gång det kommer in en fråga från samma IP-adress?

Jag gjorde nämligen ett uppslag i webbläsaren som jag hittade i någon tråd i forumet, bara för att testa ett tidigare problem. Jag fick då att nyckeln inte var giltig, vilket är helt korrekt.

Sedan testade jag ett helt annat uppslag:

curl "https://api.resrobot.se/v2/location.name?key=minnyckel&format=json&input=Centralen"

Då får jag detta:

{"errorCode":"API_AUTH","errorText":"access denied for 'minnyckel' on 'tripSearch'"}

Men jag har inte gjort tripSearch som sista anrop? Vad är det som händer? :-)

Kommentarer

• Hej Joaqim!

Svar cachas bara för en specifik fråga, så om du gör exakt samma fråga i några sekunder kan du får samma svar, men detta är alltid på en specifik fråga (en ny svar blir genererad så fort att du ändrar på en parameter). Det finns ingen cachning på IP nivå.

ResRobots platsuppslag och närliggande hållplatser funkar med samma API nyckel som resesök-API:et, därför kan det vara att det visas som "tripSearch" i felmeddelanden. Nyckeln är den som du använder till ResRobot Reseplanerare.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hmm ... OK. Det kändes som att jag fick negativa svar (fel) ganska länge under en tid. Men sedan släppte det (utan att jag ändrat på några parametrar). Nåväl, bra att det fungerar iaf :-)