Till senaste kommentaren

Problem med att hitta hållplatser och få träff på resor

Hej,
Jag och mina kollegor arbetar med skolskjuts i Sundsvalls kommun och har en RPA-lösning som hjälper oss med att leta resvägar mellan elevernas hem och skola med hjälp av APIer mot trafiklab och resrobot. Vi upplever ofta att vi inte får träff på adresser och hållplatser i er reseplanerare som vi vet är i drift, vad beror det på?

I Sundsvalls så är det Din Tur som står för kollektivtrafiken och när vi söker på deras sida hittar vi samtliga rutter i kommunen men vi tycker ofta att det inte stämmer överens med det som finns i reseplaneraren.

Ett exempel är att vi hos Din Tur kan söka på resa från adress Söndagsvägen 4 i Sundsbruk men den adressen hittas inte hos er. Däremot finns adressen Söndagsvägen 4 i Skön hos er. Vad beror det på? Vi hittar också inga resor alls från den adressen vilket är märkligt då det går stadsbuss i området.

Vi skulle verkligen behöva få detta att fungera bättre!

Vänligen,
Sara Söderlund
Sara Söderlund

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Inom Samtrafiken har det tagits beslut om att inte vidareutveckla resrobots webbapplikation, dvs https://reseplanerare.resrobot.se/index.html, utan den kommer behållas kvar som den är. Tyvärr betyder detta även att det inte kommer ske några uppdateringar av adressdatabasen, som redan var några år gammalt. Vi har tidigare försökt att se till att denna adressinformation fanns tillgängligt i OpenStreetMaps, men den informationen läses inte in av reseplaneraren.

  API:erna utvecklas vidare, men dessa innehåller inte sökfunktionen för att leta upp adresser. Man skulle dock kunna knyta ihop en extern "adress till koordinater" API tillsammans med Resrobots API för att få ihop en fungerande lösning.

  Letar man efter ett webbgränssnitt så kan man använda Google Maps, som läser in samma data som Resrobot använder.

  Resrobots webbsida är ingen del av Trafiklab (endast API:erna tillhör Trafiklab). Har ni vidare frågor kring detta så får ni gärna kontakta oss på info@trafiklab.se, så kopplar jag vidare dig till personerna som jobbar med Resrobot.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.