Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Platsuppslag returerar ingen POI?

Hej!

Enligt dokumentationen för Platsuppslaget så skall även Point Of Interest typer retureras förutsatt att man skickar in StationsOnly = False.

Jag har dock ej lyckats hitta någon sökning där Poi-platser retureras, ingen av de "populära" platser jag testat (Skansen, Vasa museet etc) verkar retureras som Poi, så min fråga är: Vad är en POI enligt SL och vilka platser är det som är det?

Tack!

Kommentarer

  • Hej Robert,
    En POI kan ju vara väldigt mycket men sådana platser som du ger exempel på är kanske de som ligger närmast i tankarna. SL har dock inte prioriterat att hantera POI:ar så som systemet ger möjlighet till. Istället har många av de "populäraste" platserna, som t.ex. de du nämner, fått ge namn till hållplatser och blir därmed sökbara i systemet.

    Några få "POI:ar" finns inlagda i systemet för att hantera särskilda omständigheter, men används alltså inte så som man skulle kunna tro. Jag förstår att det blir missvisande i API:et, men det handlar helt enkelt om prioritering av begränsade resurser och bedömningen att dessa platser går att hitta iallafall via hållplatser eller via andra söksystem.

    /Sabina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.