Platsuppslag ger helt fel förslag som förstaalternativ

Jag använder platsuppslag i en app och det har tidigare fungerat väldigt bra att bara ta det första objektet i arrayen man får tillbaka, men nu söker jag på hagsätra och får som första förslag Hagstråket, Hagsätra kommer på andra plats. Märsta ger Farsta strand som första förslag, Märsta kommer först på andra plats. Många platser, antagligen de flesta, fungerar det förstås bra för. Jag kan såklart lösa det i min app, men ville ändå fråga.
Matilda

Kommentarer

• Ursäkta, för att undvika missförstånd, det gäller alltså SL platsuppslag.
    Matilda
  • Hej Matilda,

Jag lyckas inte återskapa dina fel, hos mig verkar allt fungera och jag får både Märsta och Farsta som första förslag när jag söker på respektive.
    Kan du dubbelkolla att problemet fortfarande kvarstår och i så fall hur ser ditt anrop ut?

Hälsningar
    Sofie
    Sofie på Trafiklab
  • Jag har upptäckt vad jag gjorde fel, jag verkar ha glömt att koda om åäö. Gör jag det så fungerar det utan problem. Gör jag det inte så fungerar det i ganska många fall ändå, men i vissa fall får jag helt andra förslag.
    Matilda
  • Hej Matilda,

Vad skönt att du hittade orsaken. Löser detta hela problemet för dig?

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Just det problemet har löst sig, men nu har jag istället problemet, som tycks ha uppstått igårkväll, att en stor del av mina requests resulterar i en timeout. Ska jag göra en ny fråga om det?
    {
      StatusCode: 1008,
      Message: 'Request timed out, timeout is set to:10000'
    }
    Matilda
  • Har du ett exempel på en av dem requests som ger timeouts? Är det slumpmässigt, eller är det specifika requests som resulterar i detta fel?
    Bert på Trafiklab
  • Det verkar vara väldigt slumpmässigt, jag har haft problem med t ex odenplan, hässelby gård, skansen, bandhagen, slussen, åkeshov. Oftast när det inte fungerar är det så att det inte fungerar första gången jag söker men andra gången kan det gå utmärkt. Det verkar också gå lite upp och ner hur bra det fungerar. Ibland är det istället SL Reseplanerare 3.1 som inte svarar. Det är alltså lite svårt att provocera fram, men jag gör tre requests till Platsuppslag samtidigt, och då är det ofta en som inte går igenom.
    Med hässelby gård kunde det ju eventuellt vara ett problem att söksträngen blir längre än 20 tecken när jag urlencodar den, men det fungerar ju också oftast, och det händer ju inte bara med långa namn.

Nyss fick jag också som svar att min key inte var giltig, men oftast fungerar den ju väldigt bra?

Så här ser min url ut (i javascript) ut, där nyckeln som sagt brukar fungera för det mesta och jag har kontrollerat att urlEncodedPlace stämmer:
    `https://api.sl.se/api2/typeahead.json?key=${slPlatsuppslagKey}&searchstring=${urlEncodedPlace}&stationsonly=true&maxresults=5`
    Ibland verkar jag nu också få tomma svar, nu senast för Hässelby Strand (h%C3%A4sselby%20strand):
    { StatusCode: 0, Message: null, ExecutionTime: 0, ResponseData: [] }
    Matilda
  • Det har inte helt och hållet löst mitt problem, men efter att jag ändrade så att mina tre requests till Platsuppslag inte skickas samtidigt utan efter varandra så fungerar det betydligt bättre. Visst händer det fortfarande att jag får ett timeoutsvar, men väldigt mycket mer sällan. Finns det en sådan begränsning i ert api?
    Matilda
  • Nu har jag också provat att göra requesten i postman och har samma problem där: mer ofta timeouter, ibland tomma svar. Här är ett exempel på en request som gav en timeout (jag har tagit bort min nyckel). Bifogar en bild på  vad det är som tar tid.
    https://api.sl.se/api2/typeahead.json?key=<min nyckel>&searchstring=gullmarsplan&stationsonly=true&maxresults=5

Problemet kvarstår också i min deployade webb-app, så det borde inte kunna bero på min internetuppkoppling.

Jag har funderat på om det skulle kunna vara något med mina nycklar, men jag hittar inget sätt att förnya dem, är det något ni kan hjälpa mig med?

Matilda
  • Hej Matilda,

Brons-nycklar är begränsad till 30 anrop per minut och 10.000 anrop per månad. Silver-nycklar är begränsad till 60 anrop per minut och 100.000 anrop per månad.
    Vi kan utöka nyckeln, sen blir det bra om du inte försöker att göra 60 anrop i en sekund följd av 59 sekunder paus, utan att du sprider ut de anrop du ska göra med kanske en halv sekund paus emellan anrop.