Omvänd ordning på namn och area i Platsuppslag?

Hej,

jag tycker mig se att ordningen på namn och area är annorlunda nu sedan er deploy i torsdags. Det jag tänker på är fältet "Name" som fås vid anrop till "SL Platsuppslag". Detta tycks vara när man söker på adresser.

(api.sl.se/api2/typeahead.json)

Där får jag idag (bara del av svaret är medtaget):

ResponseData = (
{
Name = "Eker\U00f6, Lyckliga Gatan 38";
SiteId = 0;
Type = Address;
X = 17705244;
Y = 59299510;
},
{
Name = "Enskede, Finska Gatan 38";
SiteId = 0;
Type = Address;
X = 18067311;
Y = 59284336;
},
{
Name = "Arm\U00e9gatan (Solna)";
SiteId = 3481;
Type = Station;
X = 18002589;
Y = 59352474;
},
{
Name = "Stockholm, Armfeltsgatan 27";
SiteId = 0;
Type = Address;
X = 18091429;
Y = 59343853;
},

...

Tidigare var det namnet först och området sedan, t.ex. "Armfeltsgatan 27, Stockholm" Så existerande appar kan få problem.

Kommentarer?

Kommentarer

• Jag ser samma sak här.

• Hej,
    Tekniker håller på att undersöka det här. Jag har ännu inget besked om när det kan vara åtgärdat - återkommer.

/Sabina

• Hej, Vi kan bekräfta att detta har ändrats iom en ändring i det bakomliggande systemet.
    Vi håller på att ta fram en lösning på detta.

Vilken konsekvens får detta för er? Skulle ni säga att det är ett allvarligt problem?

Mvh
    Erik.

• Hej,

Konsekvensen är allvarlig på det sättet att användningsfallet i appar som implementerat platsuppslaget blir förändrat i sitt grundbeteende i och med det här. Ta följande scenario:

Användare använder 3:e parts app, ex. Res i STHLM. Där väljer du från och till plats för resesökningen. Du trycker på Från-fältet, kommer då till sökfunktionen, där du skriver in en adress. T.ex. Armégatan 38. Genom att använda API:t för platsuppslag så får du svaret, som brukar komma som Armégatan 38, Solna. När du bekräftar detta val, kommer du till huvudbilden där adressen Armégatan 38 syns som från-plats. Likaså blir det om du skall åka till en adress.

Efter denna förändring blir det att i stället stå Solna som från-plats. Detta är omvänt!

Användare blir förvirrade och sättet att implementera skulle behöva kodas om i alla appar som använder API:t, de behöver deployas osv, vilket inte är rimligt i närtid. Dessutom skedde denna förändring utan förvarning.

Observera att förändringen även drabbar sl.se och SL:s egen app där det även där blir fokus på kommunen i stället för adressen som är start eller mål för resan.

Vi hoppas att det återställs till det normala så snart som möjligt.

Vänligen,

/Bram Lauwers

• Liknande sak händer hos mig som Bram beskriver. Om det här är den nya ordningen för namn, område så kan vi så klart anpassa oss även om en notis om att detta var planerat skulle ha uppskattats i förväg.

Kommer det här att ändras till tidigare format?
    Om det planeras en ändring, kan ni ge en ungefärlig tid för när det kan finnas tillgängligt?

Detta för att veta om vi behöver göra en förändring eller planera för en temporär lösning om det återställs.

• Vi kommer att ta fram en lösning på detta så att det fungerar som tidigare.
    Vår förhoppning är att detta kan göras i mellandagarna så snart som möjligt.

Mvh
    Erik

• Tack Erik för statusuppdateringen.
    Och tack åt app-användarnas vägnar för att fix är på g.

God Jul!

• Toppen, stort tack!

• Nu är detta åtgärdat, kan ni bekräfta att det fungerar bra för er?

Mvh
    Erik

• Yes, det funkar som tidigare nu. Tack för fix och info!

• Fungerar här med, stort tack!