Nya SL Transport saknar DataAge/LatestUpdate

Nya SL Transport "Departure from site" APIt saknar DataAge eller alternativt LatestUpdate.
Den fanns i gamla V4 vilken var trevlig att visa för användaren så att den kan bilda en uppfattning om hur uppdaterad datan är. Vanligtvis ligger den på ca 20-45 sek men ibland upp till ca 70 sekunder om jag inte har fel.

Det är tydligt att nya APIt i vissa fall visar "gammal" data då minuter kvar-angivelserna uppenbarligen laggar efter. Då det gamla APIt alltid uppdaterade "min kvar" i DisplayTime utifrån nuvarande tid då HTTP responset gavs, även ifall den underliggande datan var gammal (DataAge > 0), verkar det som att i nya APIt att "min kvar" inte byggs på samma sätt (dvs. kan vara gammal). Exempelvis om det gamla APIt korrekt visar "2 min" så visar det nya "3 min".

Är det möjligt att lägga in DataAge och/eller LatestUpdate på något sätt igen? HTTP Headern "Date" visar inte detta utan tiden då HTTP responset skickades.
Emil

Kommentarer

• Hej!

Jag skickar vidare frågan till SL, om det går att antingen lägga till det som ett fält eller som en last-modified HTTP header.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack!

Notera dock att Last-Modified som en standard HTTP header inte är helt optimalt för det indikerar att hela bodyt är oförändrat (inklusive "min kvar"). Display time "min kvar" bör räknas ut utifrån nuvarande klockslaget, även ifall den underliggande datan är något gammal (vilket kan indikeras via ett LastUpdate-fält).
    Emil
  • Hej Emil,

Lite återkoppling på den här. Det finns ingen cachning på SLs sida, så headern finns inte eftersom att man alltid får den nyaste data som finns tillgängligt för API:et. Om information cachas högre upp i dataflöden så är denna information inte tillgängligt för API:et.

Hälsnignar,
    Bert på Trafiklab
  • Ok, bra att veta att inget cacheas längre!
    Emil