Nya SL journeyplanner svarar med 429 Too Many Requests sporadiskt

Hej,
sen vi bytte till nya SL APIet så har vi sett en ökad frekvens av http kod 429 - Too Many Requests, gäller SL travel planner trip(https://journeyplanner.integration.sl.se/v1/TravelplannerV3_1/trip.xml) , trots att vi inte nått vår kvota på kontot.
Jag skulle uppskatta att ungefär var 10e uppslag leder till detta svar. Vi har många användare och det här skapar såklart en försämrad upplevelse i vår app, vi cachear svar i den mån det går men då sökningar oftast är unika kan vi inte göra det så mycket bättre. Kan någon förklara varför detta sker?

Pontus Travis