Till senaste kommentaren

Nedstängning av SL Stops and lines 2 och SL Departures 4 I mars?

Är det fortfarande tänkt att SL Stops and lines 2 och SL Departures 4 skall stängas ner 31 mars?

I och med att SL Transport inte är komplett och har buggar kommer vi inte att kunna använda det och behöver därmed hitta en annan lösning för SLs information mycket snart.

Se bland annat
https://support.trafiklab.se/org/trafiklabse/d/sl-transport-stop-areas/
https://support.trafiklab.se/org/trafiklabse/d/sl-transport-fel-i-dokumentationen/
Johan Carlberg

Kommentarer

 • Hej Johan,

  Tyvärr är det fortfarande så. Vi har löpande dialog med SL men vet inte när dessa saker kommer vara åtgärdat.
  Resrobot Stolptidtabeller finns som ett alternativ om man vill ha planerade data, men då den går mot samma bakomliggande dataströmmar som SL Realtid 4 kommer realtid för SL försvinna även där.

  Ett alternativ vore att använda GTFS Regional, där man har realtidsdata och även fordonspositioner. Vi har en liten demo (med en del begränsningar, som tex att omstart krävs efter 24h) här: https://github.com/trafiklab/gtfs-examples/tree/master/python/gtfsToTimetableApi

  Vi håller själv på med en utredning om vi kan tillhandahålla en ersättare till Resrobot stolptidtabeller med mycket bättre realtidsdata, men tyvärr finns det inget beslut eller tidsprognos än.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Ok.

  På kort sikt kommer vi använda Resrobot (vi har en lösning för att växla till den sedan SL hade driftsproblem häromåret), synd bara på realtidsinformationen.

  Vi använder framgångsrikt GTFS Regional för Skånetrafiken, skall se om vi kan få till det för SL. Vet att vi tittade på det under SLs driftsproblem, men vi valde Resrobot istället den gången. Men det låter som att det kan vara värt att ta upp den tråden igen.
  Johan Carlberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.