Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Nedladdning av static GTFS Sverige 2

Hej. Jag tänkte tanka ner datamängden static GTFS Sverige 2 och skapade konto, projekt och API-nyckel. När jag kom till instruktionerna blev jag osäker. Jag prövade först med att helt enkelt använda webblänken https://api.resrobot.se/gtfs/sweden.zip?key={apikey} och min API-nyckel, men det gav felmeddelande, "access denied". I instruktionen på Static data | Trafiklab står det: "Technical details for fetching the data can be found in the API’s OpenAPI specification". Var hittar jag dessa?
Tom Andersson

Kommentarer

 • Jag inser nu att jag inte behöver använda något API. Det var historiska data som jag var ute efter. Missförstod info om att använda statiska GTFS Sverige 2 om jag vill ha kompletta datamängder. Däremot är jag fortfarande nyfiken på om och var jag kan hitta mer detaljerad teknisk information om hur jag använder  GTFS Sverige 2.
  Tom Andersson
 • Hej!

  Det verkar vara ett fel på vår webbsida, GTFS Sverige 2 har nämnligen ingen dokumentation i OpenAPI formatet (de andra API:er har det eftersom att de är mer komplex). Detta kommer vi rätta till.

  URL:en som du skrev borde funka, fast man måste byta ut {apikey} med sin egen API nyckel. Mer information om hur man skapar nycklar hittar du här: https://www.trafiklab.se/docs/using-trafiklab/getting-started/

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Ok. Tack, jag använde min nyckel. Men jag är helt ny på att använda GTFS. Så det vore toppen med någon slags manual för format på API-anrop till era datamängder. Finns det? Jag letade i alla frågor och svar. Det fanns ett par tidigare hänvisningar till webbsidor som numera alla mina webbläsare blockerar på grund av säkerhetsbrister.
  Tom Andersson
 • > Det fanns ett par tidigare hänvisningar till webbsidor som numera alla mina webbläsare blockerar på grund av säkerhetsbrister.    

  Menar du länkar på Trafiklab? De borde fungera och vara säkert.

  Information om GTFS hittar du här: https://www.trafiklab.se/docs/using-trafiklab-data/using-gtfs-files/

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.