Närliggande hållplatser levererar objekt istället för array

Närliggande hållplatsers LocationList.StopLocation är ett JSON-objekt istället för en array. Detta avspeglas inte i dokumentationen, i vilken dessa nycklar förvisso inte ens existerar.

Det krävs att man provar sig fram extremt mycket med dessa API:er. Om det inte är felaktig dokumentation så är det datatyper som ändras eller dokumenterade nycklar som ibland inte existerar. Det är helt enkelt inte rimligt för mig att sitta och skicka hundratals anrop för att försöka lista ut vilket JSON-bibliotek ni använder, för att sen försöka kompensera för alla konstiga saker det har för sig. Resultatet blir att jag hela tiden har i bakhuvet att skrota mina Trafiklab-projekt, vilket vore tråkigt, men det är helt enkelt för många frågetecken.

Kommentarer

• Vid närmare titt så har jag ingen typinformation för vad som levereras i LocationList.StopLocation, bara att den inte levererar den förväntade typen (array).

• Dokumentation är missvisande för json men ser relativt korrekt ut för xml från vad jag kan se.

Om jag minns rätt så returneras ett objekt för json om det endast är ett resultat, är det fler än ett objekt i svaret returneras en lista för `StopLocation`.

• Hej Ano

Tack Johan för det snabba svaret.

Förstår din frustration när dokumentationen inte täcker in alla delar. Men som Johan säger så stämmer dokumentationen för xml svaret i dagsläget. Vi kommer försöka lägga till dokumentation för json svaret den här veckan.

Med vänliga hälsningar
    Daniel