MTR express fattas i resrobot

Hej!

MTR express syns inte i Resrobot längre. Är det på G att fixas?

Kommentarer

• Hej!

Det stämmer. Man jobbar på att fixa det så snabbt som möjligt.

/Martin

Team Trafiklab
  • Hei!

Jeg forsøker å få med MTRX, men den dukker ikke opp. I vårt reisesøk i dag på vy.se med SilverRail svartelister vi snabbtåg for å få den med. Jeg har forsøkt noe lignende i Resrobot med https://api.resrobot.se/v2.1/trip?format=json&originId=740000002&destId=740000144&&operators=!287,!838&products=508&passlist=true&showPassingPoints=true&accessId=<id>.

Hvordan kan jeg få med MTRX som reiseforslag?
    Heidi Sand
  • Hej Heidi,

I den där anropen väljer du bort MTRX genom att skriva "products=508". För att MTRX ska vara med behöver du även inkludera snabbtåg med värde 2, så din filter blir då "products=510". När man gör denna ändring dyker MTRX upp igen.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hei igjen. Jeg får ikke med MTRX med products=510 heller. Her er et eksempel på hvilke reiseforslag som vises på vy.se i dag for Gøteborg C-Luleå C.

Fra anropet til Resrobot får jeg ikke med reiseforslag med MTRX eller Mälartåg.

Har du et eksempel på et anrop som kan gi meg treff på begge disse?
    Heidi Sand
  • Hej Heidi!

Här finns ett exempel där MTRX är inkluderad: https://api.resrobot.se/v2.1/trip?format=json&originId=740000002&destId=740000001&operators=!287,!838&products=510&passlist=true&showPassingPoints=true

Jag ändrade även destinationen, eftersom att MTRX har tåg 12.54-16.07, 15.29-18.46, 16.54-20.20, 18:29-21:43 som inte är de bästa tider för att sen byta till nattåget.

Anledningen till att MTRX inte syns i Resrobot när man söker till Luleå är att reseplaneraren hittar bättre alternativ där man kan avgå senare, eller ha kortare bytestider. Till exempel till nattåget som avgår 18:10 från Stockholm finns det ett Flixtrain 13.03-16.36. där man alltså avgår senare och har kortare bytestid än om man hade tagit MTRX tåget. Ett annat alternativ som dyker upp är SJ snabbtåg 14.24-17.26 till samma nattåg, som är ännu bättre än Flixtrain alternativet då den avgår senare och har kortare bytestid. Jag har för mig att reseplaneraren är konfigurerad att visa ett alternativ bredvid expresståg, vilket är anledningen till att Flixtrain dyker upp här.

Sen finns det en resa med ett annat nattåg, där FlixTrain har ett tåg 17.55-21.24 för att byta till nattåget som avgår 21.56. Denna resa föredras antagligen över MTRX tåget som kommer fram 21:43 eftersom att 13 minuter inte är tillräckligt med bytestid i Stockholm Central enligt reseplanerarens konfiguration (Inom stockholm Central räknas 20 minuter bytestid).

Hoppas att detta förklarar varför inte MTRX dyker upp i detta fall.

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Hei igjen, Bert.

Takk for svar!

Vi i Vy har et samarbeid med MTRX, derfor må vi få det opp som reiseforslag selv om det ikke er det beste reiseforslaget. Jeg ser at vi kan svarteliste Filxtrain også, men trenger fortsatt å kunne få opp MTRX på strekningen Gøteborg-Luleå (tilsvarende det vi gjør på vy.se i dag). Håper du kan hjelpe meg med hvordan jeg kan oppnå dette 🙂

Jeg sliter fortsatt spesielt med å få treff på avgang kl. 12:54 og kl. 16:54.
    Heidi Sand
  • Hej Heidi,

I så fall kan ni prova att fippla med bytestider och operatörer som ni exkluderar. Alternativet är att ni ta fram en egen lösning baserad på till exempel våra GTFS filer då det ni beskriver är väldigt specifika affärsregler som inte finns i vanliga resesökmotorer. Om ni tar fram en egen lösning får ni full kontroll på vilka linjer från vilka operatörer ni inkluderar eller exkluderar.