Meningen att man ska läsa DTD för att förstå JSON?

I dokumentationen för SL reseplanerare finns en länk till en DTD, men det står inget om hur JSON är uppbyggd. Hur ska man veta?

Kommentarer

• Hej!

JSON är uppbyggt med attribute-value par (key-value par), som du kan läsa mer om här http://en.wikipedia.org/wiki/JSON

När det gäller SL reseplanerare så är den uppbyggd på samma sätt med de specifika key-value par som SL vill presentera för det API anrop man kör.

/Martin

Team Trafiklab
  • Hej Martin, tack för svaret. JSON förstår jag mig på, undrade mer var någonstans det står hur svaret är uppbyggt? Vore ju bra att veta vilka dessa specifika key-value-par faktiskt är.

• Dokumentationen länkar till synes endast till en DTD, vilket ju bara har med XML att göra. Om det finns ett standardsätt att konvertera från XML till JSON så är jag inte medveten om det, och kan inte förutse hur ett JSON-objekt kommer vara uppbyggt.

• Hej!

Att dokumentation inte innehåller dessa key-value par ska jag ta vidare till SL vilka äger dokumentationen.

När det gäller konverteringen från XML till JSON sker detta i vår leverantörs API proxy vilket gör att vi inte har närmare insyn i deras implementation och hur den fungerar.

Anrop API:et så får du utifrån det se hur JSON objektet är uppbyggt och studera det hela.