Lista med hållplatser och förkortningar

hej!
har pysslat med en potentiell app under de senaste månaderna, är ganska nöjd med resultatet men undrar följande:
finns det någon lista tillgänglig med alla hållplatser/stationer och de förkortningar som förknippas med dem?
hade varit fantastiskt om det gick att i appen programmera in till exempel att "Mörby Centrum" matchade med en sådan potentiell lista så att API:et kunde söka på mörby centrums förkortningar för att hitta rätt station, snarare än att använda apples egna koordinater på platsen mörby centrum.
alltså om det finns någon lista/dokument där information med typen:
[Björkhagen: Bjh
T-Centralen: Cst
etc]
fanns.
I övrigt vill jag tacka jättemycket för ett superfint API med grym dokumentation som ger en nykläckt kodnisse som mig något kul att leka med!

Med vänlig hälsning,
Hugo

Kommentarer

• Hej Hugo,
    Är det SL APIer som du anropat?

Med vänlig hälsning, Åke

Team Trafiklab
  • hej Åke,

precis!

• Hej,

är det ett specifikt API du tänker på? Hållplatsförkortningarna finns med i åtminstone platsuppslagsapiet och reseplanerarapiet.

mvh Andreas Pettersson

• Hej Andreas!

Platsuppslagsapiet kommer nog kunna fungera bra för det jag vill göra, tack!
    Det jag tänkte innan var om det fanns som text alla stationerna på alla SLs hållplatser, och vilken förkortningar de har. Så att jag i den sökfunktionen jag har kan kolla användarens sökning mot redan existerande stationer (som då alltså finns hårdkodat i appen sen innan), för att sedan returnera förkortningen för stationen och använda den som destID i reseplanerare 2. Enda skillnaden är egentligen att listan skulle vara lokal, antar jag.

Tack för supersnabba och bra svar, jag meckar vidare med platsuppslag!

• Hej,

det kan vara värt att veta att mindre än hälften av alla hållplatser faktiskt har en förkortning. Det är klart att det skulle kunna gå att plocka ut listor från databasen med befintliga förkortningar, men det är ju någonting som bör underhållas.

mvh Andreas