Linjer och hållplatser

Vad är det enklaste sättet att "översätta"  hur man koppla ihop stops.txt och  journey.txt i de statiska filerna. Har under mitt projekt försökt koppla ihop de olika dataseten som finns tillgängliga men då stött på att stops respektive journey ID:s  inte verkar existera i APC datasetet (som jag hämtar från fordonen) och tvärtom.

Exempelvis: stopid 15820 kan kopplas till Frihetsvägen om den kopplas till stops.txt, vilket inte är en station som verkar ingår i linje 176 eller 177 i journey.txt. Om 15820 istället försöker kopplas till stop_times.txt får den träffar lite varstans i hela Sthlm, kanske är det lokala id beroende på operatör?.

I slutänden söker jag programmatiskt skapa en lista på alla stops som ingår i en resa, för att i analysen kunna matcha det mot APC-datan, och alla förslag mottages tacksamt.
Alex Jonsson

Kommentarer

• Hej Alex,

- Vilka API:er jobbar du med?
    - Varifrån kommer "journey.txt"? Vi har ingen sån fil i våra GTFS-flöden.

stops.txt kopplas till trips.txt genom stop_times.txt, och det är en 1-till-många koppling där stop_id i stop_times.txt stämmer överens med stop_id i stops.txt, och trip_id i trips.txt med trip_id i stop_times.txt.

Från din fråga låter det som att du försöker koppla hållplats-id:er från ett annat system till någon GTFS-flöde, i så fall måste antingen både system använda samma id:er eller så måste man ha någon mappning mellan båda id:er.