Licensfrågor: Ok att anropa API:et via mobil app / Ok att spara favorit-hållplatser?

Hej,

För att vara på den säkra sidan ställer jag några frågor om API-licensen.

1. I avtalet står det:

"copy Provided Data in order to create your own transcript of the Provided Data (the prohibition against copying does, however, not apply to temporary copies for the purpose of caching). Provided Data must always be retrieved via the API;"

I mitt program vill jag spara stations-namn och stations-ID för användarens favorit-hållplatser och senaste sökningar. Funkar det med avtalet?

1. I avtalet står det att det inte är tillåtet att:

"assign, transfer or disclose the API key to any third party"

Min tanke är att använda API:et i en mobil-app. Det skulle innebära att nyckeln publiceras med appen till användaren. Nyckeln visas dock inte för användaren utan är hårdkodad i C++-kod. Funkar det med avtalet? Eller måste jag sätta upp en egen server som app:en anropar och sen låta min server hantera API-trafiken?

mvh
Fredrik

Kommentarer

• Hej Fredrik!
    Det du tänker göra är helt ok!

Med vänlig hälsning
    Lars

• Tack för info!

/Fredrik

• Jag har två vänner och på den ena med hans mobil som han har blivit av med finns där en hemsidadress Appel massa siffror, och klickar jag på den hem sidan så vissa den första gången 400 meter från där jag är nu och andra gången 450 meter . Kan det var mobilen som har satts i gång för där är hitta min iPhone på?
  • Hej Sara!

Jag fattar inte exakt vad dit problem är. Det verkar som du har ett problem med iOS eller Apple Maps. I sån fall kan du ta kontakt med Apple, genom https://support.apple.com/.