Ladda ner stationsnamn

Vi har fått in en fråga från Johan:

Användaren ska kunna välja antingen att resa från den plats han befinner sig på just nu eller att söka upp en station som resan ska påbörjas från.

Medan man skriver stationsnamnet visas det upp förslag i realtid och vi gör anrop till trafiklab för att få ut denna lista. Min fråga är om det är möjligt att cacha eller spara listan på stationer lokalt på vår server för att få ner responstiden. Just nu tar det några sekunder att få fram förslag och vi gör också fler anrop till er server än vad som egentligen borde vara nödvändigt.

Kommentarer

• Hej Johan!
    Det finns ingen metod för att ladda ner hela listan, däremot går det att göra mindre cacheningar på de sökresultat ni får.

Återanvänder ni anslutningarna idag? Om inte så kan det vara ett sätt att få ner responstiderna. Trafiklab stödjer http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_persistent_co... och timeouten ligger på 15 sekunder.

• Goda nyheter!
    I och med att vi nu lanserade det nya API:et med GTFS-filer för Sverige så går det att ladda ner en lista med alla hållplatserna. De nummer som finns i den, stämmer överrens med de som ResRobot-APIerna använder.

Ni finner API:et här:
    http://www.trafiklab.se/api/gtfs-sverige