Koppla ihop GTFS Regional Static och Realtime

Vi lyckas inte hitta något bra sätt att koppla ihop avgångar i Regional Static och Realtime.

Hur föreslår ni att vi gör det på ett bra sätt?

Kommentarer

• Hej Henrik,
    En TripUpdate ser såhär ut:

trip_id stämmer överens med trip_id i statiska GTFS-datat. Nu vet vi vilken trip det handlar om. Varje stop_time_update har en stop_sequence. Den stämmer överens med stop_times.txt. Nu vet vi vilken trip och vilken hållplats det är som påverkas.
    Vehicle.id länks till vilken fordon det är, så två trips (på olika tider) med samma vehicle.id kördes med samma fysiska fordon (en fordon kan bara köra en trip samtidigt). Delay visar avvikelsen mot planerade tiden i sekunder, time visar den nya ankomst eller avgångstid som UNIX tidsstempel.

En VehiclePosition ser såhär ut:

trip_id stämmer överens med en trip_id i statiska GTFS-filen. Då och då kan vi inte länka ett fordon till en specifik trip. Då används route_id istället för att länka till en route som finns i statiska datat. Det kan vara så när det finns extra bussar pga trängsel osv. Det kan vara att det finns fordon som inte har någon trip eller route. Till exempel i Östgötatrafikens fall finns det många bussar som skickar positioner även om de är parkerad i depån.

Förhöppningsvis gör detta det lite tydligare. Tveka inte att säga till om du har mer frågor.

Bert på Trafiklab
  • Toppen! Tack Bert
    Ska det hjälper mycket. Återkommer om vi kör fast igen

Med vänliga hälsningar,