Konstiga rutter över vatten (Djurgården, Sthlm)

Första förslaget för den här Resrobot-frågan (Slussen-Allmänna gränd, Djurgården, Stockholm) med nya API:et:

https://api.resrobot.se/trip?callback=C60437688...<KEY>&format=json&date=2015-12-15&time=17%3A15&searchForArrival=1&coordSys=WGS84&originCoordLat=59.32127986193354&originCoordLong=18.073325157165527&from=Skeppsbron&destCoordLat=59.324170066285326&destCoordLong=18.094890117645264&to=Allmänna+gränd&jsonpCallback=C60437688

är inte som man kunde förvänta sig, färja eller tunnelbana/buss + buss eller spårvagn längs Strandvägen, utan buss 471 till Londonviadukten på Södermalm och sedan ska man gå över vattnet till Djurgården.

Kommentarer

• Hej!

Kan jag få anropet utan Callback och med samtliga parametrar utan nyckeln.

Med vänlig hälsning, Åke

Team Trafiklab
  • Hej!
    Nu är problemet tillbaka, jag har för mig att det var fixat för ett tag sen? Vad är status?

• Hej Ulrika,

Detta har inte rapporterats som löst.

Trafiklab har i nuläget inte licens för GIS ruttning för gånglänken till första och från sista hållplatsen. Så söker man i APIet på m h av koordinater kan detta ske.

Vi ser över detta, men det kommer inte att ske någon förändring inom den
    närmaste tiden då det kräver utbyte av GIS leverantör vilket inte är ett trivialt problem att lösa.

Med vänlig hälsning, Åke

Team Trafiklab
  • Hej igen!
    Jag förstår att det inte är trivialt, att byta GIS-system är inget man gör i en handvändning..

Har ni några andra planer på lösning/workarounds i api:et? För ur kundens perspektiv upplevs det som att vi skulle föreslå att ta helikopter mellan A & B. Eller ett förslag om pendeltåg mellan B & C fast man befinner sig på Värmdö t.ex.

Att få förslaget från Söder Mälarstrand att ta en buss från Stadshuset, ger helt enkelt sura kunder.

Med konsekvens att förtroendet för alla reseplanerar-appar dyker och ja, de tar bilen istället när de inte kan planera en resa med apparna.

Detta gäller ju alla appar även SL's egen app.

Så hur kommer vi framåt?

Tackar,

• Vi håller på utreder det just nu och kommer jobba vidare med detta det här hösten.

Med vänliga hälsningar
    Daniel

Team Trafiklab
  • Hej är detta samma problem som jag får med denna fråga:
    https://api.resrobot.se/v2/trip?key=XXX&lang=sv&products=128&originWalk=1,0,3000,75&destWalk=1,0,3000,75&searchForArrival=0&passlist=0&date=2020-10-27&time=14:36&numB=0&numF=0&originCoordLat=62.407706&originCoordLong=16.569743&destCoordLat=62.391313&destCoordLong=16.644974
  • Hej Claes,

Kan du beskriva problemet lite mer noggrann?

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Ja, ursäkta att jag var otydlig. Jag får en promenaddel av en resa som måste vara rakt över vattnet.

Sista promenaden av resan ser ut såhär:
    <Leg type="WALK" idx="2" dist="1800" duration="PT23M" name="">
    <Origin extId="740028766" id="740028766" name="Svedjan E14 (Sundsvall kn)" type="ST" lon="16.636975" lat="62.415719" date="2020-10-27" time="16:33:00"/>
    <Destination id="" name="62.391313, 16.644974" type="ADR" lon="16.644975" lat="62.391313" date="2020-10-27" time="16:56:00"/>
    </Leg>

Och detta är samma promenad i google maps:

• Hej Claes,

Det stämmer att detta är samma problem som beskrivs övan. Som ett alternativ kan du slå upp närliggande hållplatser (genom GTFS-filen eller ResRobots närliggande hållplatsen API:et), och beräkna rutten till hållplatsen själv genom en annan API (från Google, Mapbox, eller någon annan leverantör).