Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

KODA filnamn är i svensk tid

Filnamnen i KODA verkar vara kopplade till svensk tid. Exempelvis filen sl-vehiclepositions-2022-02-07T14-00-00Z.pb är skapad 13:00:00 UTC (14:00:00 svensk tid). Detta trots bokstaven Z som egentligen betyder UTC.

Detta är ett problem vid övergången från sommartid till normaltid eftersom det inte går att se på filnamnet vilket tid filen är skapad. Exempelvis filen sl-vehiclepositions-2021-10-31T02-30-00Z.pb kan vara skapad antingen 00:30 UTC (02:30 svensk sommartid) eller 01:30 UTC (02:30 svensk normaltid). Det verkar dessutom vara en hel del filer som försvinner när filnamnen är lika. Det skulle vara bättre om ni kunde använda UTC i filnamnen istället.

Kommentarer

 • Hej Robert,

  Du har helt rätt angående tidstämpeln. Tyvärr är det dock inte möjligt att inkludera tidzon just nu eftersom att det inte (enkelt) går att avgöra i efterhand om det var sommartid eller inte när filen sparades. Detta eftersom att tidstämpeln som visas är baserad på tidsstämpeln i filsystemet. Det är dock absolut någonting som vi kommer fixa om vi får möjligheten, till exempel om systemet som ligger bakom skulle få en uppdatering.

  Vi kommer förtydliga dokumentationen så att detta blir klart för användarna.

  Kan du förklare lite mer vad du menar när du säger att det finns en hel del filer som försvinner? Menar du vid tidsomställningen eller?

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Ja precis, vid tidsomställningen menar jag. Säg att två filer skapas kl 02:34:56 sommartid och 02:34:56 normaltid, då försvinner den ena eftersom båda får samma filnamn.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.