Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man hämta flera stationer i ett anrop (SL GetDpsDepartures)?

Jag undrar om det går att hämta realtidssinformation från flera hållplatser samtidigt med GetDpsDepartures?

Detta då jag vill ha en självuppdaterande informationstavla i hallen som visar kommande avgångar för två hållplatser samtidigt, och det finns en begränsning i antalet anrop per månad med bronskonto.

Kommentarer

 • Nej, det går endast att hämta information för en hållplats per anrop.

 • Hej!
  Det går tyvärr inte att hämta från flera hållplatser samtidigt.

  Anledningen till att bronsbegränsning finns är att inte systemen ska bli överbelastade. Att hämta från flera hållplatser samtidigt skulle även det innebära mer belastning.

  Generellt så ser vi att den här typen av lösningar, där uppdateringar sker kontinuerligt, för ett mycket begränsat antal personer, ger hög last i förhållandet till nyttan.

  Jämför med realtidsinformationen som sitter på en busshållplats. Det blir samma belastning, men informationen kommer ett mycket större antal människor till del.

  Därför föreslår vi att du på något sätt begränsar antalet anrop, aktivera med en knapptryckning, eller koppla ihop med när hallampan är tänd, bara på aktuella tider eller någonting annat, så torde bronsnivå vara fullt tillräckligt.

  Med vänlig hälsning
  Lars, Trafiklab

 • Tack för förslaget! Eftersom alla i familjen ger sig av mellan 6:00 och 8:30 på vardagar så är det egentligen den enda tiden då den behöver gå automatiskt, och då räcker ju bronsbegränsningen gott även om det sker två anrop varannan minut. Jag ska undersöka vidare hur man kan implementera detta.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.