Jag kommer inte åt mina projekt

Varje gång jag försöker komma åt ett projekt, som t.ex. Public Transport Course KTH, så landar jag på "Urban Mobility Lab" sidan, och kan inte lägga till några nya nycklar. Jag kan skapa nya projekt som t.ex Public Transport Course 2024, men samma beteende fortsätter, jag landar på Urban Mobility Lab sidan.
Wilco Burghout

Kommentarer

• Hej Wilco,

Det ska såklart inte hända. Kan du testa om du når denna sida direkt?
    https://developer.trafiklab.se/project/40120

Vilken webbläsare använder du?

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Hej ja, jag kommer åt (jag använder Safari, men kan byta till Chrome om det fungerar bättre). Förresten tog vi nu bort Urban Mobility sidan för att se om det var det som blockerar.

Nu är det samma beteende men den pekar mot https://developer.trafiklab.se/project/36189

Så den verkar alltid leda till det projektet som ligger sist i listan.
    ________
    Jag ser förresten att jag bara kommer åt en delmängd av API keys, stämmer det? Jag ser inte SL's nya APIer som SL transport och SL deviations? Tänkte byta till dem från gamla Realtids 4 och Hållplatser & Linjer, som ska stängas snart.

Tack för din hjälp!
    Wilco Burghout
  • Hej Wilco,

Testa gärna med Chrome, för jag tror att det är en browser-specifik bugg i gränssnittet som gör att "länken" för sista raden i projekt-tabellen täcker över alla rader. Firefox, Chromium, Chrome och Edge lär funka utan problem.

SLs nya API:er som transport och deviations behöver inga API-nycklar, därför syns de inte i listan. För gamla API:er som tex Realtid 4 är det inte längre möjligt att skapa nya nycklar.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert,

Ja det stämmer, inga problem med Chrome, då använder jag den från och med nu.

Tack även för svaret på SL's nya api'er. Gäller samma för GTFS3?

Hälsningar,
    Wilco
    Wilco Burghout
  • Hej,

Det krävs fortfarande en API nyckel för de andra API:er som GTFS Regional, GTFS Sweden 3 mm. Om en API nyckel behövs eller inte beror bland annat på vem som utvecklar API:et och vilken statistik som de behöver och kostnaden som är kopplad med API-anrop. Detta vägs mot tex användarvänlighet och användbarhet.