Inte bra att bara nästa tre resor listas i nya SL realtidsinformation

I nya SL APIt har vi "Note that there will not be shown more than 3 departures for a line direction, even if the forecast window is larger".

Det här är inget bra för användaren ifall det finns flera linjer och användargränssnittet sorterar avgångar per avgångstid och visar dessa i en lista. Ifall en busslinje går tätare än andra kan det se ut som att den linje med täta avgångar slutar att gå efter ett tag medan andra linjer fortsätter att gå. Gamla APIt listar helt enkelt alla avgångar i kronologisk ordning utan avbrott eller begränsningar.

Ta t.ex. Gullmarsplan som exempel. Med default forecast window på 60 minuter ser jag att 4:an går var 10:e minut, men efter en halvtimme ser det ut som att inga fler avgångar är schemalagda på denna linje. Andra linjer, t.ex. 816 (som går en gång i halvtimmen), fortsätter att gå även efter det att det ser ut som att 4:an slutat gå.

Samma problem har förresten SL-appen om man går in på Gullmarsplan och kollar under Bussar.
Emil

Kommentarer

• Hej Emil!

Håller helt med, och samma beteende syns på alla hållplatser som kombinerar linjer med olika turtäthet. Vi har redan kontaktat SL om detta tidigare, men tyvärr klarar backend-systemet inte att visa fler avgångar.