Inställda turer i GTFS-RT

Jag noterar att turer som är CANCELED i GTFS-RT saknar trip_id och istället identifieras med start_time,start_date,route_id och direction_id. Det skulle vara intressant med en förklaring till detta till synes ologiska upplägg. Det kan inte vara så att dessa turer ska vara ADDED istället för CANCELED?

Kommentarer

• Hej Henrik,
    Även här behöver vi utreda lite. Återkommer så snart jag kan.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej,
    Enligt datat vi får in så är de canceled vad vi ser, och det fall du beskriver innebär att det inte gått att hitta turen i tidtabellsdatat.
    Det är svårt att säga exakt varför det uppstår utan något konkret exempel. Om du har något sådant så kan du skicka med det så kan vi undersöka mer och eventuellt ta frågan vidare till datakällan.

Mvh Dick

Team Trafiklab
  • Hej, jag har också uppmärksammat att det förekommer StopTimeUpdates med en TripDescriptor som definieras med start_time, start_date, schedule_relationship, route_id och direction_id istället för med trip_id, start_date och schedule_relationship (det förväntade fallet/standardfallet). Jag har sett (har ingen historisk data, men hittar nästan alltid någon förekomst när jag manuellt hämtar en TripUpdate) att detta förekommit med schedule_relationship CANCELED och ADDED.
    I appen jag är med och utvecklar så har användarbasen rapporterat en längre tid, att just inställda resor sällan rapporteras.

Exempel: (Se bifogad fil för hela TripUpdate)
    entity {
    id: "14050000793747237"
    trip_update {
    trip {
    start_time: "09:37:30"
    start_date: "20190321"
    schedule_relationship: CANCELED
    route_id: "9011001001900000"
    direction_id: 0
    }

Jag lyckas inte heller matcha den här mot någon trip i GTFS-Static med följande SQL-fråga:
    SELECT *
    FROM
    trips t JOIN routes r ON t.route_id = r.route_id
    JOIN stop_times st ON t.trip_id = st.trip_id
    JOIN calendar_dates cd ON t.service_id = cd.service_id
    WHERE r.route_id = '9011001001900000'
    AND cd.date = '20190321'
    AND t.direction_id = '0'
    AND st.departure_time = '09:37:30'
    AND   st.stop_sequence = '1'

• Notera att det är SL:s TripUpdate feed jag använt (Se post ovan)

• Hej Magnus,
    Tack för exemplet. Vi utreder problemet och återkommer så snart vi vet mer