Inga förslag i rimligt tidsintervall

Hej!

Håller på att göra en stor sökning av resor mellan <punkt> och Vänersborg centralstation via search-API:t, för avgång 07:30 på morgonen. Gör jag en sökning via webbgränssnittet får jag in många vettiga alternativ (det går ju dock inte att söka från en exakt koordinat vad jag vet), men en sökning via API:t ger bara förslag till eftermiddagsturer. Vad gör jag för fel? Har prövat både utan och med arrival och testat olika datum, utan skillnader i resultat. Utifrån positionen så borde det inte vara något större problem att hitta avgångar från destinationen, även om det kan bli en del gångavstånd till hållplatser.

https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobot/Search.xml?apiVersion=2.1&time=07:30&date=2015-08-21&arrival=false&from=start&fromX=12.2669776666667&fromY=58.3867&toId=7400241&coordSys=WGS84&key=[apikey]

Kommentarer

• Hej Erik!

Du gör inget fel. Orsaken till att du saknar svar i ditt API-anrop är att Resrobot och Trafiklabs API har olika maxlänger på gånglänkar i början och på slutet av resan.

Resrobot har max 2km som default, men i APIet på Trafiklab är det 1km. Ändra till 1km på Resrobot så får du samma svar som i ditt anrop (se bild).

I ditt fall kanske 2 km är bra, men i stadsmiljö kan det leda till att man får väldigt många alternativ.

Med vänlig hälsning, Åke

Bifogad fil:
    https://kundo.se/site_media/attachment/forum_63...

Team Trafiklab
  • Ah, det förklarar "felet". Jag var orolig att det var något allvarligare. Som du säger så är det kanske inte så lämpligt att ha långa avstånd. Jag har märkt att API:t alltid verkar ge gång som förslag vid relativt korta avstånd, även när det är ett betydligt sämre alternativ än de olika kollektiva möjligheterna, vilket också är lite underligt.

Det vore kanske lämpligt att ha maxavstånd som parameter i framtiden? För egen del så har jag strax över en kilometer till pendeltåget från hemmet, och har varit irriterad över att det inte kommer upp som förslag på resväg, då 10-15 minuter för att gå är klart acceptabelt. SL har dessutom 2 km som acceptabelt gångavstånd i de mindre täta delarna av Stockholms län.

Tack för svaret!