idx-attributet i SL Reseplanare 2

Är inte idx-attributet lite överflödigt? Både XML och JSON är ju serialiserade format så det går att plocka ut vilken Leg (exempelvis) man vill, säg att jag vill ha Leg[@idx=0], då skriver jag Leg[1] i Xpath. JSON har liknande med liståtkomstoperatorer och/eller »array slicing«.

Det andra jag har tänkt på är attribut namnet searchForArrival. Inte det mest självklara/vackra namnet tycker jag, men vad vet jag.

Kram och tack för allt

Kommentarer

• Hej,

Idx är bara till för att visa vilken ordning delresorna bör visas. De är dock redan sorterade i den rekommenderade visningsordningen, varav det troligen inte finns allt för stor nytta av den.

Gällande searchForArrival så blir det som du säkert känner till svårt att ändra utan att det påverkar alla som implementerat det. Men det hade nog gått att välja ett bättre namn på det nu när man ser på det i efterhand.
    Det kommer dock att komma ut en ny version utav dokumentationen inom kort där jag har skrivit ett förtydligande för query parametern searchForArrival.

//Daniel A