https://api.sl.se/api2/TravelplannerV3_1/trip.json timeout

Hej!

Jag kör ovanstående API en gång per natt någon minut före kl 04:00, se detaljerna längre ner som visar anropet som gjordes inatt den 7/11 kl 03:58. Det har fungerat utan problem sedan hösten 2020 men nu de senaste 2 nätterna har API:et time:at ut och ger inget svar. Jag debug-testade nu nyss ca 10:25-10:30.

När jag testar i debug-mode nu så fungerar det först inte, för att sedan fungera, dvs först timeout och i försök 2 så kommer ett svar.

Går det att säga något om detta?

Mvh Carl Ekman

https://api.sl.se/api2/TravelplannerV3_1/trip.json?key=9bb...a9fb...............0d09cc4&originExtId=417&destExtId=2880&Date=2021-11-08&Time=04:00&Lines=689

Kommentarer

• Hmm, jag testade och nu funkar det, undrar om dit anrop sammanfaller med viss underhåll eller liknande. Jag skulle rekommendera att kolla om det löser sig idag eller imorgon.

Jag försöker att få SL inblandat så att de kan kolla på detta.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej - det är fortsatt problem kl 03:58 (dvs även i natt) och även när man kör det i "debug-nivå", verkar som om att första försöket alltid misslyckas och andra eller tredje funkar ... väldigt märkligt. Det har funkat utan fel i 12 månader varje natt så vad som händer just nu är ganska konstigt. Kan det ha förändrats ngt på sevrersidan som tar emot callet?
  • Hej - "problem solved".

Även om jag inte kan bevisa det så tror jag felet är ungefär följande,

api:et https://api.sl.se/api2/TravelplannerV3_1/trip.json har blivit justerat och om-releasat den senaste veckan och då har den funktionen i API:et som matar fram "antal svar" blivit förändrad så att

1) antingen så skickar den random antal svar (max 6) per fråga eller så 2) skickar den iaf ett annat antal svar per fråga än tidigare (när man inte specat med "numF"). Kanske blev det tom så att den ibland skickar 0 svar som svar på en "scrF" fråga. Eller att iaf mitt program inte står ut med 0 svar. Hursom, min avläsare klarade inte av den förändringen och hamnade i "oändliga loopar" i vissa av fallen efter att ha funkat felfritt i ett år före :-)

Lösningen blev (tyvärr enkel), addera "numF=6" till callet så funkar det igen .

Mvh Calle
  • Hej Calle,

Jag är glad att höra att det löste sig, och tacksamt att du berättade lösningen för oss så att vi kan informera andra användare om de skulle få samma problem i framtiden.

Säg till om vi kan hjälpa med något annat!